Vink 00378

De Groot en Vink winnen Wheelchair Masters

Diede de Groot en Niels Vink hebben zich in Orlando gekroond tot officieuze wereldkampioenen. De Groot versloeg in de finale van het vrouwenenkelspel Yui Kamiji en Vink zette in de eindstrijd van de Quad zijn dubbelmaatje Sam Schröder in een thriller opzij.

Zoals bij elke grote finale trof De Groot de Japanse Kamiji tegenover zich. In de halve finale had De Groot afgerekend met Aniek van Koot.

De eindstrijd van de NEC Wheelchair Singles Masters betekende de laatste wedstrijd van een glorieus seizoen voor de oppermachtige mondiale nummer één. Na alle vier de Grand Slams en goud op de Paralympische Spelen schreef de 24-jarige Golden Girl ook het officieuze wereldkampioenschap voor de vierde keer op haar naam. Al had De Groot daar wel drie sets voor nodig: 6-3 2-6 6-2.

In het dubbelspel was er ook succes voor het duo De Groot/Van Koot. Het koppel won de dubbeltitel door met 6-3 6-3 te winnen van de Japanse Momoko Ohtani en Zhenzhen Zhu uit China.

Quad
Vink werd de jongste winnaar van de NEC Wheelchair Singles Masters in het onderdeel Quad. De 18-jarige speler uit Helmond versloeg Schröder na een set achterstand met 4-6 7-6(2) 6-4.

De jonge Nederlanders pakten samen de dubbelspeltitel. Het duo was in de finale oppermachtig. De Amerikanen David Wagner en Nicholas Taylor hadden voor eigen publiek niets in te brengen. Vink en Schröder walsten met 6-0 6-1 over de publieksfavorieten heen.