Bart Van Den Berg Nieuwerkerk 1

Stuivertje wisselen aan kop in KIA Eredivisie Heren

Door de ruime zege van Sportverlichting.com Suthwalda en de grote nederlaag van Life & Finance Spijkenisse is er stuivertje gewisseld aan kop van de ranglijst. Nieuwerkerk heeft de weg naar boven ingezet en maakt ook nog kans op de finale.

Sportverlichting.com Suthwalda – Leimonias FDJ Advocaten 5-1
Ook tegen Leimonias FDJ Advocaten bleef Sportverlichting.com Suthwalda ongeslagen. De spanning zat hem vooral in de eerste en twee enkelspelen. Boy Westerhof had namens de thuisploeg drie sets nodig om zich te ontdoen van Michiel de Krom. Yannick Ebbinghaus bracht de stand gelijk door namens de bezoekers uit Den Haag Jarno Jans na een set achterstand te verslaan.

Alle overige partijen vielen in straight sets de kant op van Sportverlichting.com Suthwalda. Miliaan Niesten kende geen problemen met Lennert van der Linden. Tim van Terheijden boekte een regelmatige 6-4 6-4 overwinning op Michel van der Goes.

In het dubbelspel bleven Jans samen met Westerhof en Niesten samen met Van Terheijden zonder setverlies, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald. Door de ruime zege nam Sportverlichting.com Suthwalda de koppositie over van Life & Finance Spijkenisse.

Life & Finance Spijkenisse – Nieuwerkerk 1-5
Maar liefst vier van de zes partijen gingen naar de maximale drie sets. Telkens was het bezoekende Nieuwerkerk die aan het langste eind trok, waardoor Life & Finance Spijkenisse slechts één punt aan het treffen overhield.

Alle singles leverde een punt op voor Nieuwerkerk. Alban Meuffels versloeg Thorsten Sollie. Bart van den Berg rekende af met Glenn Smits. Stephan Fransen sloeg zich langs Jannick Lupescu en Jeroen Camferman zette Matthew Pierot opzij.

In het eerste dubbelspel sleepte het koppel Smits/Vergeer pas het eerste punt voor het thuisteam binnen. Het zou ook het enige punt zijn dat Life & Finance Spijkenisse zou overhouden aan speeldag 4. Meuffels en Patrick Speelman wonnen namelijk het laatste dubbelspel in een matchtiebreak van Sollie en Stefan Weeda.

Lewabo Huisman Groep – Heerhugowaard 5-1
Het eerste en enige punt werd door het laag geklasseerde Heerhugowaard direct in het eerste enkelspel behaald. Tegen regerend kampioen Lewabo Huisman Groep was het Dax Donders die in drie sets Justin Eleveld verschalkte.

In het vervolg van de confrontatie was Lewabo Huisman Groep oppermachtig. Stefan Wauters, Aloys van Baal en Vincent van der Honert zetten respectievelijk Bart de Gier, Jeroen van der Ven en Robert Kef zonder setverlies opzij.

Beide dubbels werden ook een prooi voor de Lewabo Lions, waardoor de 5-1 zege een feit was.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 4.

Stand na speeldag 4
Sportverlichting.com Suthwalda 18 punten
Life & Finance Spijkenisse 15 punten
Lewabo Huisman Groep 13 punten
Nieuwerkerk 10 punten
Leimonias FDJ Advocaten 8 punten
Heerhugowaard 4 punt
Muller Bouw de Pettelaer 4 punten

Programma speelronde 5
Nieuwerkerk - Muller Bouw de Pettelaer
Sportverlichting.com Suthwalda - Life & Finance Spijkenisse
Heerhugowaard - Leimonias FDJ Advocaten