Wie Speelt Waar Van Dubbel In Londen Tot Single In Zweden 3

Hattrick voor Griekspoor op ATP Challenger Tour

Tallon Griekspoor is de laatste weken in bloedvorm. De nummer twee van Nederland won in Napels zijn derde challengertitel op een rij. In de finale van de Vesuvio Cup was hij met 6-3 6-2 te sterk voor de Amerikaan Alexander Ritschard.

De 25-jarige Griekspoor is na zijn verliespartij tegen Novak Djokovic in de tweede ronde van de US Open ongeslagen gebleven. Zijn zegereeks van 16 wedstrijden bracht hem een overwinning in de Davis Cup op Uruguay en de titels in Murcia en twee keer in Napels.

Eerder dit jaar was de speler uit Nieuw-Vennep ook al de beste in Praag, Bratislava en Amersfoort.

Door zijn uitmuntende prestaties heeft Griekspoor de top100 bereikt. Op de nieuwe wereldranglijst zal hij een sprong maken en terug te vinden zijn op of rond plek 89.

Met zijn status als top100-speler wordt hij ook zeker toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Australian Open. Dat wordt na de US Open de tweede keer dat hij direct in het hoofdschema van een Grand Slam mag starten.

Botic van de Zandschulp, die komende week bij het ATP 250-toernooi in Antwerpen in actie komt, blijft rond plaats 60 op de ranking staan en is de hoogst geklasseerde Nederlander in het enkelspel.

ITF
Alec Deckers heeft het ITF World Tennis Tour in Doha op zijn naam weten te schrijven. De zoon van Richard Krajicek kwam uit de kwalificaties en wist in de finale af te rekenen met Valentin Vacherot: 6-4 3-6 6-3.

Het was de eerste internationale titel voor Deckers dit seizoen.