HK200801 0680

Griekspoor naar finale in Murcia

Tallon Griekspoor heeft zijn status bij het challengertoernooi in Murcia waargemaakt. Als tweede reekshoofd bereikte hij als eerste de eindstrijd in Spanje. In de halve finale versloeg hij de ongeplaatste Italiaan Flavio Cobolli met 7-6(4) 6-1.

De 25-jarige Griekspoor maakt zich in het zuidoosten van Spanje op voor zijn vierde challengerfinale van het seizoen. De voorgaande drie wist hij allemaal in winst om te zetten.

De Nederlandse nummer twee was in de finale van Praag te sterk voor Oscar Otte. In Bratislava versloeg hij Sebastian Baez en in Amersfoort wist hij het Nederlands onderonsje met Botic van de Zandschulp winnend af te sluiten.

Zijn tegenstander zondag komt uit het duel tussen Roberto Carballes Baena en Mathias Bourge. De als eerste geplaatste Spanjaard en de Fransman, die in de eerste ronde van Jesper de Jong won, nemen het in de andere halve finale tegen elkaar op.

De challengerfinale is live te zien via livestream.com/ATP.