Davis Cup - Loting Tallon met mondkap

Van de Zandschulp en Griekspoor nemen in Uruguay enkelspel voor hun rekening

Het TeamNL Davis Cupteam is in Uruguay voor de uitwedstrijd in de Wereldgroep I. De winnaar van het duel op de gravelbaan van de Carrasco Lawn Tennis Club plaatst zich voor de Davis Cup Qualifiers 2022 en is daarmee één ronde verwijderd van de Finals.

Captain Paul Haarhuis heeft voor het enkelspel gekozen voor Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Het dubbelspel is in handen van specialisten Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop.

Na zijn kwartfinale op de US Open is Van de Zandschulp de kopman van het Nederlands team. Hij opent zaterdag dan ook het treffen tegen Francisco Llanes. De 19-jarige Uruguyaan is de nummer 1262 van de wereld. Van de Zandschulp staat op plaats 62 en speelde nooit eerder tegen Llanes.

Vooraf had men misschien rekening gehouden met Pablo Cuevas in het enkelspel, maar het is zijn jongere broer Martin die het in de tweede single op zaterdag opneemt tegen Griekspoor. Beide spelers troffen elkaar nog niet eerder.

Zondag begint de dag met het dubbelspel tussen Koolhof en Middelkoop en Pablo Cuevas en Ariel Behar.

Vervolgens worden de singles van zaterdag in omgedraaide volgorde afgewerkt. Griekspoor bindt de strijd aan met Llanes en Van de Zandschulp neemt het op tegen Martin Cuevas.

Beide captains hebben nog de mogelijkheid aanpassingen te doen in de opstelling. Robin Haase kan indien nodig aantreden in het dubbel- of enkelspel.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd. Op zondag wordt een uur eerder gestart. Alle wedstrijden zijn live te zien via toptennis.tennis.nl en op het tenniskanaal van ZiggoSport.