HK190609 396

Toptennis op eigen bodem tijdens KIA Eredivisie Gemengd

Zoals zoveel evenementen kon ook de KIA Eredivisie Gemengd vorig jaar niet doorgaan. Ook dit jaar leek corona roet in het eten te gooien, maar in overleg met de clubs is er een nieuw tijdslot gevonden. De hoogste competitieklasse gaat zaterdag 4 september van start. De finaledag staat zondag 12 september op het park van Naaldwijk op de rol.

TC Zandvoort was op het eigen park in 2019 de laatste winnaar van de KIA Eredivisie Gemengd. De titelhouder opent dit jaar, een dag eerder dan in eerste instantie gepland, de competitie. Het dorp aan de kust is het eerste weekend namelijk ook host van de Dutch Grand Prix Formule 1. Omdat men grote drukte op de weg van en naar Zandvoort verwacht is besloten dat Lexence Zandvoort een dag eerder op vrijdag 3 september het in Nijmegen opneemt tegen Ecobit Software Rapiditas.

De overige teams bestaande uit Berkenrode, Schoonderbeek Bouw ALTA, Leimonias FDJ Advocaten en Naaldwijk starten zaterdag hun jacht op het landskampioenschap.

De KIA Eredivisie Gemengd staat bekend om een mix tussen jong talent, bewezen profs, buitenlandse en Nederlandse spelers. Kampioen Lexence Zandvoort heeft onder anderen Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong en Lesley Pattinama-Kerkhove in de gelederen.

Bekende namen als Arantxa Rus (Leimonias FDJ Advocaten), Tim van Rijthoven (Leimonias FDJ Advocaten), Indy de Vroome (Schoonderbeek Bouw ALTA), Igor Sijsling (Schoonderbeek Bouw ALTA), Richel Hogenkamp (Naaldwijk), Matwé Middelkoop (Naaldwijk), Miliaan Niesten (Ecobit Software Rapiditas), Merel Hoedt, (Ecobit Software Rapiditas), Suzan Lamens (Berkenrode) en Raemon Sluiter (Berkenrode) komen in de vijf speelrondes de baan op.

Bekijk hier de lijst met alle spelers per team.

De clubs die op de bovenste en één na bovenste plaats eindigen spelen op zondag 12 september een finale. LTC Naaldwijk is dit jaar gastheer van de finaledag. Volgend voorjaar worden de play-offs gehouden op Tennispark De Glee van TC Zandvoort.

Op speeldagen in het weekend beginnen de wedstrijden om 12.00 uur en op doordeweekse dagen gelden variabele aanvangstijden tussen 12.00 - 16.00 uur. Er worden vervolgens twee vrouwenenkelspelen, twee mannenenkelspelen, een vrouwendubbel en mannendubbel gespeeld. Elke partij gaat om twee gewonnen sets, waarbij in de dubbels de derde set wordt gespeeld als matchtiebreak.

De toegang is gratis.

Bekijk hier de competitie-indeling en speeldagen.