HK210531 186

Rus treft gouden Bencic; Griekspoor-Struff op US Open

De internationale tennisvolger kijkt waarschijnlijk naar de route van Novak Djokovic richting zijn record brekende 21ste Grand Slamtitel en de volmaking van het Calender Grand Slam.

Als we de blik op onze landgenoten richten dan zien we in het enkelspel voorlopig Arantxa Rus en Tallon Griekspoor in het hoofdtoernooi van de US Open staan. Botic van de Zandschulp is nog onderweg. Hij staat in de laatste kwalificatieronde voor het Grand Slam dat maandag 30 augustus van start gaat.

Rus begint aan haar zesde US Open. Alleen in 2011 wist de dertigjarige speelster uit Monster een zege te boeken. De klus om dat te herhalen is dit jaar uitdagend groot. Belinda Bencic is namelijk de tegenstandster in de eerste ronde.

De 24-jarige Zwitserse is de nummer 12 van de wereldranglijst. Rus is terug te vinden op plek 69. Bovendien is Bencic in bloedvorm op hardcourt. Ze won eerder deze maand een gouden medaille in het enkelspel op de Olympische Spelen en veroverde een zilveren plak in het dubbelspel.

Rus en Bencic stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Beide ontmoetingen werden een straight sets overwinning voor de Zwitserse.

Mannen
Griekspoor is voor het eerste in zijn loopbaan rechtstreeks in een hoofdtoernooi van een Grand Slam geplaatst. Echter verliep zijn voorbereiding door problemen met zijn visum uitermate stroef. Het lot koppelde hem daarom misschien ook wel aan Jan-Lennard Struff.

De Duitser met een sterke service en forehand staat op plek 52 van de wereldranglijst en bereikte vorig jaar de derde ronde in New York. Griekspoor en Struff speelden nog niet eerder tegen elkaar. De winnaar van dit duel treft waarschijnlijk Djokovic.

Om in navolging van de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon ook zijn debuut op de US Open te maken, diende Van de Zandschulp zich in de laatste kwalificatieronde te ontdoen van Enzo Couacaud uit Frankrijk. En dat deed hij in drie sets, waardoor hij zich voegt bij Griekspoor in het hoofdschema van het enkelspel.

De US Open wordt gehouden van 30 augustus tot en met 12 september en is live te volgen via Eurosport en de Eurosport Player.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

De schema’s in het dubbelspel worden later bekendgemaakt.