HK190805 106

Toekomst aan het werk op Nationale Junioren Kampioenschappen

De jeugd heeft de toekomst en daarom is het Nationale Junioren Kampioenschap (NJK) in Hilversum een belangrijk evenement.

Het toernooi telt twee speelweken. De strijd in de leeftijdscategorieën tot en met 12 en 14 jaar is inmiddels in volle gang. Vanaf dinsdag 3 augustus zijn de jongens en meisjes tot en met 16 en 18 jaar op het Tulip Tennis Centre aan de beurt. De finale staat gepland op zondag 8 augustus.

Een carrière als de net gestopte Kiki Bertens daar zullen de Nederlandse talenten van dromen. Van je hobby je beroep maken daar zijn met name de grootste talenten tot en met 18 jaar niet ver meer vandaan. Een nationale titel zal een steuntje in de rug betekenen en een bevestiging dat het harde werken wordt beloond.

Een vaak gehoorde uitspraak in de topsport is: ‘Je wint of je leert’, dus voor alle deelnemers zal het NJK een positieve week zijn.

Spelersveld
Kyvan Rietkerk zal zijn titel in het jongens enkelspel tot en met 16 jaar met hand en tand verdedigen. Hij zal geduchte concurrentie krijgen van onder anderen Abel Forger en de winnaar van vorig jaar in de categorie tot en met 14 jaar Manvydas Balciunas.

Bij de meisjes tot en met 16 jaar komt er een nieuwe kampioene. Anouk Koevermans, de winnares van vorig jaar, komt nu in een leeftijdscategorie hoger uit. Isis van den Broek, Annelin Bakker, Rose Marie Nijkamp (kampioene t/m 14 jaar) en Dilara Okur zullen onder anderen azen op de hoofdprijs.

In de hoogste leeftijdscategorie is Melissa Boyden de topseed. De speelster van TC Zandvoort, die onlangs ook op Wimbledon in actie kwam, kent in Florentine Dekkers, Sophie Schouten en Ward ait el Ait el Bachir haar grootste belagers.

Stijn Pel won vorig jaar de titel bij de jongens tot en met 18 jaar en is er niet meer bij. De Hoofddorper zou weleens kunnen worden opgevolgd door Daniel Verbeek, die vorig jaar in de categorie tot en met 16 jaar finalist was. Onder anderen Freek van Donselaar, Bastiaan Weststrate, Jacco Arends en Cas de Ruiter zijn kanshebbers voor de titel in de hoogste leeftijdscategorie.

Tijdens het finaleweekend kunnen de partijen worden gevolgd via een livestream op Toptennis.tennis.nl.

Wil je de wedstrijden graag bezoeken? Dan is dit het adres: Sportpark Berestein, Kininelaantje 12, 1216BZ in Hilversum.

Meer informatie over de speelschema’s, plaatsingen en onderdelen is hier te bekijken.