Mia

Jongste talenten openen Nationale Junioren Kampioenschappen in Hilversum

Ze hebben nog een lange weg te gaan. Een weg bezaaid met hobbels, kuilen en andere obstakels. Toch zullen de deelnemers aan de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) dromen over het centre court van Wimbledon of een medaille op de Olympische Spelen van 2032 in Brisbane.

Als eerste zijn in de week van 26 juli de jongste leeftijdscategorieën aan de beurt. Op het Tulip Tennis Center in Hilversum nemen de jongens en meisjes t/m 12 en t/m 14 jaar in zowel enkel- als dubbelspel het tegen elkaar op. Een week later volgen de talenten t/m 16 en t/m 18 jaar.

Mia Woo (foto) won vorig jaar de titel in het meisjesenkelspel t/m 12 jaar en zal dit jaar een leeftijdsklasse hoger proberen furore te maken. Datzelfde geldt voor de jongste Nederlands kampioen bij de jongens. Thijs Boogaard komt dit jaar uit in de categorie t/m 14 jaar en is daar achter nummer één Mees Röttgering als tweede geplaatst.

Pim de Graaff is het eerste reekshoofd bij de jongens t/m 12 jaar. Hij wordt gevolgd door nummer twee Wouter Hillegersberg. Bij de meisjes in de onderste leeftijdscategorie voert Sophie Ray het speelschema aan. Fleur de Bresser is als tweede ingeschaald.

In de leeftijdscategorie t/m 14 jaar is Britt du Pree de te kloppen speelster. De topseed ziet nummer twee op de nationale ranglijst Senna van den Heuvel als eerstvolgende concurrent in het schema staan. Woo staat als nummer drie op de lijst.

De wedstrijden in het hoofdschema starten dinsdag 27 juli om 09.00 uur. De maandag staat in het teken van het kwalificatietoernooi. De loting zal één dag voor aanvang van het toernooi plaatsvinden.

Tijdens het finaleweekend kunnen de partijen worden gevolgd via een livestream op Toptennis.tennis.nl.

Wil je de wedstrijden graag bezoeken? Dan is dit het adres: Sportpark Berestein, Kininelaantje 12, 1216BZ in Hilversum.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.