HK201216 441

Nederlandse top aanwezig op Van Mossel KIA Dutch Open

De tweede editie van de Van Mossel KIA Dutch Open gaat maandag 11 juli van start. Na een jaar afwezigheid door corona staat de tweede editie van het challengertoernooi op punt van beginnen.

In de periode 2002-2007 was de Dutch Open in Amersfoort een ATP-toernooi. In 2019 kwam het evenement terug als ATP Challenger met ex-prof Tom Nijssen als toernooidirecteur aan het roer. En toen kwam vorig jaar corona, waardoor alle evenementen werden afgelast. Lange tijd was ook onzeker of het toernooi dit jaar wel door zou gaan.

‘Ongeveer een maand geleden kregen we signalen dat buitenevenementen op een derde van de capaciteit toestemming zouden kunnen gaan krijgen. Toen gingen we rekenen en met vierhonderd toeschouwers zouden we het financieel moeten redden. Zonder publiek was geen optie', aldus Nijssen.

Publiek is bij het buiten evenement dus beperkt toegestaan. Een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs is niet nodig. Wel dient er vooraf online een kaartje te worden gekocht. Kaartverkoop aan de deur is door de coronamaatregelen niet toegestaan.

‘De kaartverkoop gaat goed. We merken dat de mensen graag weer naar evenementen willen en hebben goede moed. Maar door het nieuws over de oplopende besmettingscijfers krijgen we wel veel vragen. We verwachten geen problemen met buitenactiviteiten, maar we houden het advies van de tennisbond en ATP nauw in de gaten en zullen aanpassingen maken indien dat nodig is.’

Klik hier voor de kaartverkoop.

Spelersveld
Mats Moraing won twee jaar geleden de titel en de Duitser is ook dit jaar van de partij. Het spelersveld is echter dermate sterk dat de titelverdediger waarschijnlijk niet geplaatst zal zijn. De complete Nederlandse top is op het park van tennisvereniging ALTA aanwezig.

‘Wat wil je nog meer? Iedereen is er. Ik vind het ook superleuk dat Robin Haase meedoet’, laat voormalig top100-speler Nijssen enthousiast weten.

Tallon Griekspoor is het eerste reekshoofd en Botic van de Zandschulp zal als nummer twee in de onderste helft van het speelschema staan. Haase en Jesper de Jong completeren de top4 van Nederland. ‘Ik probeer goed contact te houden met de spelers en vraag ze in te schrijven. Het is ook leuk dat de titelverdediger komt. Amersfoort is waarschijnlijk een plek voor hem waar hij zich goed voelt. Bovendien zijn er flink wat punten voor de ATP-ranglijst bij ons te verdienen.’

Wildcards zijn er klaar gelegd voor Jelle Sels, die onlangs het ITF-toernooi van Alkmaar won en finalist bij het ITF-toernooi in Den Haag was, Nederlands kampioen Gijs Brouwer en de jonge Ryan Nijboer.

Het hoofdtoernooi start maandag 11 juli. De finale is zondag 18 juli.

Meer informatie, uitslagen en planning over de Van Mossel KIA Dutch Open vind je hier.

Een livestream is hier te bekijken.