HK210705 352

Hoedt en Weststrate winnen 65ste Open Leidse Kampioenschappen

Vanaf dit jaar vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van vijf van toernooien in deze categorie.

Merel Hoedt (foto) won bij de 65ste editie van de Open Leidse Kampioenschappen de titel in het vrouwenenkelspel. Lodewijk Weststrate verraste iedereen in het mannenenkelspel.

De Open Leidse Kampioenschappen wordt al sinds 1955 op het park van TC Roomburg georganiseerd. Dat maakt dat dit nationale evenement behoort tot de oudste NRT-toernooien van ons land. Grote namen als Tom Okker, Betty Stöve, Michiel Schapers, Manon Bollegraf, en Mark Koevermans prijken onder anderen op de lijst met oud-winnaars.

Hoedt werd met een wildcard toegelaten tot het toernooi en toonde de hele week haar suprematie. Het eerste reekshoofd verloor richting de eindstrijd slechts zeven games. In de finale rekende ze met tweemaal 6-1 6-1 af met de als achtste geplaatste Shura Poppe.

Weststrate was in Leiden ongeplaatst en wist onderweg naar de eindstrijd in het mannenenkelspel onder anderen de als tweede ingeschaalde Niels Lootsma te verschalken. In de titelstrijd was hij met 6-2 6-4 te sterk voor de als vierde geplaatste Daniel de Jonge.

Dubbelspel
De titel in het vrouwendubbelspel werd een prooi voor Hanneke Lodewijks en Laura Rijkers. Het als eerste geplaatste duo versloeg Anouk Koevermans en Marente Sijbesma in straight sets: 6-4 6-3.

Bij de mannen ging de dubbelspeltitel naar Aloys van Baal en Jarno Jans. De nummers twee van de plaatsing waren in de finale met 3-6 6-3 6-0 te sterk voor Amadatus Admiraal en Rob van den Berg.