Vanmosselkiadutchopen2021 Philipknops 0553

Griekspoor verslaat Van de Zandschulp en wint Dutch Open

De titel van de Van Mossel KIA Dutch Open gaat dit jaar naar Tallon Griekspoor. Het eerste reekshoofd versloeg in de finale Botic van de Zandschulp in drie sets: 6-1 3-6 6-1.

Vooraf werd gehoopt op een droomfinale tussen nummer één Griekspoor en nummer twee Van de Zandschulp. De op dit moment twee beste spelers van Nederland speelden pas voor de tweede keer tegen elkaar op internationaal niveau. De eerste ontmoeting in 2019 werd door opgave van Griekspoor gewonnen door Van de Zandschulp.

De twee trainingsmaatjes kennen elkaar door en door. Tot voor kort deelde het tweetal coach Dennis Schenk. Griekspoor heeft naast Schenk ook Raemon Sluiter aan zijn zijde. Van de Zandschulp werd op Wimbledon begeleid door Michiel Schapers, maar was in Amersfoort zonder coach.

Na Praag en Bratislava betekende de eindzege bij de Dutch Open de derde challengertitel van het seizoen voor de 25-jarige Griekspoor. De speler uit Nieuw-Vennep verdiende 80 punten voor de ranglijst. Hij klimt daarmee naar plaats 105 op de wereldranglijst en verbetert zodoende zijn beste ranking met tien plaatsen.

Van de Zandschulp moet het doen met 48 nieuwe punten en verbeterde zijn persoonlijk hoogste positie naar nummer 128.

Dubbelspel
De titel in het dubbelspel ging naar Luca Castelnuovo en Manuel Guinard. Het Zwitsers/Franse duo rekende in de eindstrijd af met het als eerste geplaatste koppel Galdos/Oliveira: 0-6 6-4 11-9.

Foto's zijn afkomstig van fotograaf Philip Knops.