HK190609 107

Dutch Open krijgt droomfinale; dubbelsucces in Zweden

De eindstrijd bij de Van Mossel KIA Dutch Open is er één om je vingers bij af te likken. Topseed Tallon Griekspoor en de nummer twee van Nederland Botic van de Zandschulp treffen elkaar zondag op het Amersfoortse gravel.

Zowel Griekspoor als Van de Zandschulp kwam in zijn halve finale partij terug van een set achterstand. De als eerste geplaatste Griekspoor deed dat tegen Antoine Hoang. De Fransman, als vierde ingeschaald bij het challengertoernooi, won de openingsset met 6-4. Vervolgens rechtte de 25-jarige Griekspoor zijn rug en zette zijn leeftijdsgenoot met 6-3 6-4 opzij.

Van de Zandschulp moest in zijn halve finale de eerste set laten aan Guido Andreozzi. De Argentijn pakte via een tiebreak (7-4) de leiding. De eveneens 25-jarige Van de Zandschulp vocht zich via 6-3 6-2 naar de winst tegen zijn vier jaar oudere tegenstander.

De titelstrijd tussen Griekspoor en Van de Zandschulp wordt pas de tweede ontmoeting op internationaal niveau. In 2019 staakte Griekspoor na de openingsset de strijd, waardoor Van de Zandschulp met 1-0 leidt.

De finale van de Van Mossel KIA Dutch Open is zondag via deze livestream te volgen.

Dubbelfinale in Bastad
Meer Nederlands succes was er bij het ATP-toernooi van Bastad.

Op het Zweedse gravel wisten Sander Arends en David Pel de finale in het dubbelspel te bereiken. Het duo versloeg bij de Nordea Open het als derde geplaatste duo Cuevas/Martin met 2-6 7-5 10-7.

Voor de titel van het ATP 250-toernooi zijn Andre Begemann en Albano Olivetti de tegenstanders.