Whatsapp Image 2020 07 28 At 20.07.00 (1)

Sels en Lemoine glorieuze winnaars in Alkmaar

Op het prachtige park van TC Alkmaar zijn de Nederlands gekleurde finales van het ITF World Tennis Tour Alkmaar gespeeld.

Quirine Lemoine versloeg in het vrouwenenkelspel Julia Avdeeva met 7-6(6) 6-1. Jelle Sels maakte de oranje feestvreugde compleet door de titel in het mannenenkelspel te pakken. Hij was te sterk voor Nicolas Alvarez Varona: 6-1 6-3.

Het toernooi bij de vrouwen behoorde tot de categorie van 15.000 dollar. Dit is het eerste niveau op de ITF Tour en geldt voornamelijk als opstap richting de grotere toernooien. Dat is ook het podium waar de 29-jarige Lemoine vier jaar geleden op acteerde. De linkshandige speelster was dat jaar de mondiale nummer 137 en bereikte het hoofdtoernooi van Roland Garros.

Bij haar eerste toernooi van 2021 kwam Lemoine in de finale tegen de 18-jarige Avdeeva alleen in de openingsset in de problemen, maar ze wist de twee setpunten af te weren. Zonder deze week ook maar een set te verliezen pakte ze de eindzege.

Mannen
De overwinning van Sels betekende ook zijn eerste titel van dit seizoen. De speler uit Alphen aan den Rijn speelde echter wel al zijn 15de toernooi van het jaar.

Tegen de Spaanse gravelbijter Alvarez Varona startte hij voortvarend met 6-1 setwinst. In het tweede bedrijf keek hij tegen een 3-0 achterstand aan, maar wist deze om te buigen door zes games op rij te pakken.

Dubbelspel
Meer succes was er voor Lemoine in het dubbelspel. Samen met Gabriella Mujan wist ze ook het dubbeltoernooi op haar naam te schrijven.

In de geheel Nederlandse eindstrijd versloeg het duo de nummers twee van de plaatsingslijst Eva Vedder en Stephanie Visscher met 6-4 6-1.

Sels moest in de mannendubbelfinale samen met Gijs Brouwer buigen voor Jesper de Jong en Alexander Jong.

De Jong en Jong versloegen het als tweede geplaatste koppel in een matchtiebreak met 6-0 4-6 10-6.