Lesley Kerkhove Wimbledon 2019

Pattinama-Kerkhove, Hogenkamp en De Vroome in Wimbledonkwalificaties

Een dag nadat het kwalificatieschema voor de mannen bekend is geworden, weten de vrouwen ook welke route zij naar het hoofdtoernooi van Wimbledon moeten volbrengen.

Lesley Pattinama-Kerkhove, Richel Hogenkamp en Indy de Vroome zijn de Nederlandse namen in de voorrondes.

Pattinama-Kerkhove komt sowieso in het dubbelspel samen met Kiki Bertens in actie op de All England Lawn Tennis Club. Om net als bij de laatste editie van Wimbledon (in 2019) in het enkelspel haar opwachting te maken diende ze drie voorrondes te winnen. En in die missie slaagde ze ternauwernood. In de laatste partij wist ze twee matchpoints weg te werken en zette Jule Niemeier met 6-4 2-6 9-7 aan de kant..

Hogenkamp weet hoe het is om in de spotlights van Wimbledon te staan. In 2015 speelde de Doetinchemse in de tweede ronde tegen niemand minder dan Maria Sharapova. Hogenkamp startte haar jacht op een nieuw Wimbledonticket tegen Rebecca Sramkova. Helaas moest ze met 7-6(2) 6-4 haar meerdere erkennen in de Slowaakse.

De Vroome was in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi ook gekoppeld aan een speelster uit Slowakije. Zij won met 6-2 6-2 van de 23-jarige Viktoria Kuzmova, die al eens de nummer 43 van de wereld was en door blessures buiten de top100 is gevallen. De Vroome verloor in de tweede ronde van de als vierde geplaatste Anna Kalinskaya.

Het kwalificatietoernooi van de vrouwen startte dinsdag om 11.00 uur Engelse tijd. Om het heilige gras van Wimbledon niet te beschadigen worden de kwalificaties in Roehampton georganiseerd.

Bertens en Arantxa Rus zijn door hun ranking al verzekerd van een plekje in het hoofdtoernooi. Voor Bertens wordt het haar laatste Wimbledon.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.