Diede de Groot (1)

Rollers van start op Australian Open

De tweede week halen op een Grand Slamtoernooi is voor veel deelnemers het eerste doel. In het dubbelspel is dat door Wesley Koolhof, Matwé Middelkoop, Rosalie van der Hoek en Demi Schuurs gelukt. De tweede week van een Grand Slam betekent ook de start van het rolstoel- en quadstoernooi. Hierin komen Diede de Groot, Aniek van Koot, Niels Vink en Sam Schröder in actie.

Dat er minimaal één Nederlandse halve finalist in Melbourne zou geraken stond na de loting vast. Het lot koppelde De Groot en Van Koot in de kwartfinale aan elkaar. Nummer één van de wereld De Groot kwam in drie sets als sterkste uit de strijd en bemachtigde een plek bij de laatste vier, waar Momoko Ohtani uit Japan de tegenstandster is.

In het dubbelspel treft De Groot de Japanse opnieuw. Als ze het samen met Van Koot opneemt tegen Yui Kamiji en Ohtani.

In het onderdeel Quads behoort een geheel Nederlandse finale tot de mogelijkheden. Schröder won in de kwartfinale van Koji Sugeno en Vink stond geen enkele game af aan de Amerikaan Nicholas Taylor.

Vink moet in de halve finale dan wel zien af te rekenen met topseed en Dylan Alcott. Schröder kruist de degens met nummer twee van de plaatsingslijst Andy Lapthorne.

In het dubbelspel nemen Schröder en Vink het samen op tegen het Australische koppel Alcott/Davidson.

Dubbelspel
Middelkoop staat in de kwartfinale van het mannendubbelspel. De Brabander vormt een duo met Marcelo Arevalo uit El Salvador. Bij de laatste acht in het schema treffen zij Jamie Murray en Bruno Soares of Simone Bolelli en Maximo Gonzalez.

Koolhof en zijn nieuwe partner Lukasz Kubot moeten hun derde ronde partij nog spelen. Het Australische wildcardduo Ebden/Smith is hun tegenstander.

In het vrouwendubbelspel staan Demi Schuurs en Rosalie van der Hoek in de derde ronde. Schuurs en haar partner Nicole Melichar zijn als vierde geplaatst en treffen Lyudmyla Kichenok en Jelena Ostapenko. Debutante Van der Hoek vormt een duo met Bernarda Pera en zullen aan de als derde geplaatsten Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova een hele kluif hebben.

De Australian op duurt tot 21 februari. Alle wedstrijden zijn te volgen via Eurosport.nl

Meer informatie over de Australian Open vind je hier.