Robin Haase 13

Recordhouder Haase treft Murray; Botic vs Coric

De loting voor de 48ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament (1-7 maart) heeft een aantal fraaie eerste rondepartijen opgeleverd. De Nederlandse ogen zijn vooral gericht op het duel tussen Robin Haase en Andy Murray en Botic van de Zandschulp tegen Borna Coric.

Doordat Kei Nishikori op het laatste moment doorschoof naar het hoofdtoernooi kwam de wildcard van de Japanse wereldster vrij. Het ticket voor het hoofdschema werd direct doorgegeven aan Haase, die komende week voor de dertiende keer zijn opwachting in Rotterdam Ahoy maakt. De 33-jarige Hagenaar neemt daarmee het record over van Jan Siemerink. De toernooiwinnaar in 1998 kwam in totaal 12 edities in actie.

Eén keer eerder troffen Haase en Murray elkaar op het centre court van Ahoy. In 2008 won Haase in straight sets. Een jaar later zou de Schot de titel winnen door Rafael Nadal in de eindstrijd te verslaan. De Spanjaard is overigens dit jaar op het laatste moment met een rugblessure afgehaakt.

VDZ
Botic Van de Zandschulp, die net als Murray en Haase met een wildcard het hoofdtoernooi is binnengekomen, treft bij zijn Rotterdamse debuut Borna Coric.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is pas het tweede ATP-toernooi waar de 25-jarige Veenendaler aan meedoet. Vorige maand reikte hij tot de kwartfinale van het ATP-toernooi in Melbourne.

Coric is de huidige nummer 26 van de wereld en heeft al twee titels op zijn naam staan.

Er is kans dat er nog meer landgenoten in het hoofdschema worden gevoegd. Het kwalificatietoernooi van het ATP 500-toernooi telt in totaal vijf Nederlanders. Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Jelle Sels, Ryan Nijboer en Miliaan Niesten moeten dan wel twee rondes zien te winnen.

Het kwalificatietoernooi is dit weekend live te volgen via het YouTubekanaal van het toernooi.

Alle wedstrijden van het centre court zijn live te zien op het nieuwe tenniskanaal van ZiggoSport.

Meer informatie over het ABN AMRO World Tennis Tournament vind je hier.