HK200801 0722

Direct raak voor dubbelaar Pel

David Pel heeft bij zijn eerste toernooi van 2021 direct toegeslagen. De dubbelspecialist won met Andre Goransson de titel bij het challengertoernooi van Istanbul en evenaart hiermee zijn hoogste positie op de wereldranglijst.

Pel en zijn Zweedse partner waren bij de Turkse challenger als tweede ingeschaald. In de finale had het duo drie sets nodig om zich te ontdoen van Lloyd Glaspool en Harri Heliovaara. De Brit en de Fin wonnen de openingsset met 6-4, maar Pel en Goransson brachten de eindstrijd weer in balans door met 6-3 het tweede bedrijf op te eisen.

In de matchtiebreak die volgde ging het lange tijd gelijk op. Glaspool en Heliovaara leken bij 7-5 een gat te hebben geslagen, maar het momentum draaide snel om. Pel en Goransson wonnen vier punten op rij en kregen bij 9-7 hun eerste wedstrijdpunt. Deze werd nog niet benut, maar bij de tweede was het wel raak: 10-8.

In Istanbul won de 29-jarige Pel zijn tiende challenger dubbeltitel in zijn loopbaan. Hij evenaart hiermee zijn hoogste positie op de wereldranglijst. Maandag is hij terug te vinden op plaats 79 en passeert hiermee zijn voormalig dubbelpartner Sander Arends.