Bertens Ook Met Computer De Sterkste In Madrid

Bertens ook met computer de sterkste in Madrid

Vorig jaar won Kiki Bertens het Mutua Madrid Open. De titel van het Premier Mandatory-toernooi betekende de grootste eindzege in haar loopbaan tot nu toe. Met haar voeten op het Spaanse gravel versloeg ze Simona Halep in de eindstrijd.

In de finale van de Mutua Madrid Virtual Pro Event versloeg Bertens vanaf haar bank in Breda Fiona Ferro met 6-1.

‘Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan dit toernooi zei ik meteen ja. Ik moest wel zo snel als mogelijk gaan oefenen op de PlayStation. Want als ik iets doe, dan wil het ook goed doen. Ik ben heel blij. Het is mijn eerste virtuele toernooi en om dan direct de eindzege te grijpen is natuurlijk geweldig!’, liet de kersverse winnares weten op de WTA site.

Het mannentoernooi werd gewonnen door Andy Murray. De Schot versloeg David Goffin.

Beide winnaars ontvingen 150.000 euro, die zij mogen verdelen onder tenniscollega’s in financiële nood en een goed doel.

Bertens en Murray ontvingen hun trofee uit handen van toernooidirecteur Feliciano Lopez. De prijsuitreiking ging uiteraard via videobellen.