Lizzy de Greef

Lizzy de Greef wint ITF Junior of the Year Award

Lizzy de Greef (16) heeft gisteren de eerste ITF Junior of the Year Award ooit gewonnen. Met deze award beloont de ITF aanstormende talenten die indruk maken met hun resultaten op de baan, maar ook leiderschap en sportiviteit tonen naast de baan. Uit een shortlist is de Nederlandse als winnares aangewezen. Bij de jongens gaat de eer naar de Brit Dahnon Ward. 

De inwoonster van Alphen aan den Rijn timmert de laatste tijd flink aan de weg: eind 2019 werd ze Nederlands kampioen in zowel de jeugddubbel als meisjesenkel. In februari dit jaar behaalde ze haar eerste internationale overwinning door de Cruyff Foundation Junior Masters in Frankrijk op haar naam te schrijven. Door deze zege steeg ze naar de eerste plek op de meisjeswereldranglijst. 

Clinics

Naast haar prestaties op de baan toont ze ook daarnaast haar betrokkenheid bij de sport. Zo zet ze zich in voor projecten van de Ester Vergeer Foundation en was ze afgelopen jaar actief bij meerdere rolstoeltennisclinics op haar eigen vereniging.

Mede hierdoor koos de ITF ervoor Lizzy de Greef te belonen met de ITF Junior of the Year Award. Over de keuze voor de Alphense zegt de ITF dat ze dient als rolmodel voor jongere atleten en een toekomstig ambassadeur is voor de sport. Martin Corrie, voorzitter van de ITF Rolstoeltenniscommissie: ''Het is geweldig om in het eerste jaar van onze jeugdonderscheidingen direct twee hoogwaardige kandidaten te hebben, die geweldige spelers zijn en alle waarden van de ITF tonen aan de buitenwereld.'' 

Kijkend naar de toekomst ziet de Nederlandse haar ITF Award vooral als stimulans: ''Ik zie de prijs als extra motivatie voor 2021. Ik hoop dat het een jaar wordt met veel toernooien, waarin ik meer juniorenevenementen kan winnen en ervaring kan opdoen op de UNIQLO Rolstoeltennistour.''

Het artikel van ITF kun je hier lezen.