Foto Credit Andrew Ong USTA

Rojer op koers richting tweede US Openfinale

Jean-Julien Rojer heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de halve finale van de US open bereikt. De laatste keer dat het hem lukte was in 2017 en toen greep hij samen met Horia Tecau ook de titel. In 2012 waren de broers Bob en Mike Bryan te sterk. Rojer vormde toen een koppel met Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Om de finale dit jaar te bereiken dient de 39-jarige Rojer en zijn vier jaar jongere partner af te rekenen met Mate Pavic en Bruno Soares. Het Kroatisch/Braziliaans duo is ondanks hun ongeplaatste status een heel sterk koppel. Pavic was namelijk twee jaar geleden de nummer één van de wereld in het dubbelspel. Soares bereikte in 2016 de tweede plaats op de mondiale ranglijst voor dubbelaars. Dezelfde plek nam Tecau een jaar eerder in, terwijl de in Curaçao geboren Rojer het schopte tot plaats drie in datzelfde seizoen.

Foto: Andrew Ong/USTA

Rojer boekte in zijn 17 jaar lange loopbaan maar liefst 29 toernooizeges. Sinds 2014 heeft hij een vaste samenwerking met de in Brasov geboren Tecau. Samen wonnen ze twintig titels, waaronder twee Grand Slams (Wimbledon 2015 en US Open 2017) en de ATP Finals (2017).

De huidige nummer 20 en 21 van de wereld weten dus hoe het is om te winnen in New York. Bovendien versloegen zij dit jaar in de tweede ronde titelverdedigers en topseeds Robert Farah en Juan Sebastian Cabal.

In de kwartfinale waren Rojer en Tecau met 7-5 7-5 te sterk voor Rohan Bopanna en Denis Shapovalov.

Nederlands getinte eindstrijd?
De kans is aanwezig dat de finale van de US Open behoorlijk oranje gekleurd zal zijn. In de andere halve finale staat namelijk Wesley Koolhof met zijn Kroatische partner Nikola Mektic.

Het als achtste geplaatste duo bereikte op zondag al de laatste vier door met 7-6(6) 6-3 te winnen van onze zuiderburen Sander Gille en Joran Vliegen.

Willen Koolhof en Mektic doorstoten naar hun eerste finale op een Grand Slamtoernooi dan moeten ze wel zien af te rekenen met Australian Openwinnaars Rajeev Ram en Joe Salisbury.

De halve finale met Koolhof in de hoofdrol staat vanavond (dinsdag) rond 19.30 uur Nederlandse tijd in het Louis Armstrong Stadium op de planning. Waarna de partij van Rojer op dezelfde baan aanvangt.

De wedstrijden zijn live te zien via Eurosport 2 en de Eurosport Player.