Eredivisie Heren (1)

Eredivisie Heren: Nabeschouwing speeldag 2

Op de tweede speeldag van de Eredivisie Heren boekte Sportverlichting.com Suthwalda net als vorige week een ruime overwinning. De koploper verstevigde zodoende de koppositie ten opzichte van nummer twee Nieuwerkerk.

Sportverlichting.com Suthwalda – Life & Finance Spijkenisse 5-1

In hun eerste thuisduel van 2020 kwam Sportverlichting.com Suthwalda tegen Life & Finance Spijkenisse soeverein uit de vier enkelspelen. Boy Westerhof had drie sets nodig om zich te ontdoen van Thorsten Sollie. Niels Visker, Tim van Terheijden en Jarno Jans bleven tegen respectievelijk Jannick Lupescu, Glenn Smits en Boy Vergeer zonder setverlies, zodat na de singles de dagzege al een feit was voor de club uit Zuidwolde.

Sollie en Stefan Weeda wisten de eer voor de bezoekers te redden door het laatste dubbelspel te winnen van Erik Dallinga en Van Terheijden. Daarvoor had het duo Westerhof/Visker al gedecideerd afgerekend met Matthew Pierot en Smits.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Nieuwerkerk – Naaldwijk 5-1

Na het gelijke spel van vorige week tegen regerend landskampioen Lewabo Huisman Groep boekte Nieuwerkerk voor eigen publiek een ruime zege op provinciegenoot Naaldwijk. Voor de bezoekers verscheen Matwé Middelkoop twee keer op de baan.

De dubbelspecialist op de ATP Tour verloor het eerste enkelspel van Alban Meuffels. Michiel de Krom was voor het thuisteam in een derde set tiebreak nipt te sterk voor Roy de Valk. Stephan Fransen rekende in twee sets af met Arko Zoutendijk en Bart van den Berg versloeg Frank Jonker eveneens in straight sets. Ook hier kon de dagzege reeds na de enkelspelen niet meer ontgaan voor de thuisspelende club.

De Krom en Fransen kwamen tegen Middelkoop en De Valk terug van een set achterstand en pakte met 10-8 in de derde set matchtiebreak verrassend de winst. Marcus Hilpert en Zoutendijk redde de eer voor Naaldwijk door in het laatste dubbelspel te winnen van Jeroen Camfferman en Meuffels. Ook hier moest een derde set matchtiebreak de beslissing brengen. Het waren de ervaren Naaldwijkers die met 10-6 het koelbloedigst bleven.

 Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Heerhugowaard – FDJ Advocaten Leimonias 4-2

Het team van Heerhugowaard is na de tweede speeldag ongeslagen gebleven. Na op de openingsdag de punten te hebben gedeeld, won de Noord-Hollandse club van FDJ Advocaten Leimonias.

Bart de Gier kwam na het verlies van de eerste set in een tiebreak tegen Yannick Ebbinghaus sterk terug. De kopman van Heerhugowaard won met 6-4 in de derde set. Dat deed Lennert van de Linden in het tweede enkelspel voor de bezoekers uit Den Haag ook. Hij versloeg Dax Donders met 6-1 3-6 6-4.

Jeroen van de Ven gunde Michel van der Goes slechts vier games en Jake Mak zag tegenstander Jeroen Benard na de openingsgame van de derde set de strijd staken, waardoor Heerhugowaard van een 3-1 voorsprong na de singles genoot.

In het eerste dubbelspel kwam De Gier aan de zijde van Donders net als in zijn single opnieuw terug van een achterstand. Wederom pakte Ebbinghaus, alleen dit keer keer samen met Van der Linden, de openingsset in een tiebreak maar moest uiteindelijk in de derde set buigen. Het koppel De Gier/Donders was met 10-7 uiteindelijk te sterk. Het tweede dubbelspel werd een prooi voor FDJ Advocaten Leimonias. Van der Goes en Bas van der Valk versloegen Mak en Van der Ven in twee sets.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Muller Bouw de Pettelaer – Lewabo Huisman Groep 2-4

Door de uitoverwinning van Lewabo Huisman Groep op Muller Bouw de Pettelaer blijft de landskampioen in het spoor van koploper Sportverlichting.com Suthwalda. Op bezoek in ’s-Hertogenbosch werd het verschil in het dubbelspel gemaakt.

De vier enkelspelen werden eerlijk verdeeld. Voor Muller Bouw de Pettelaer was Jesse Timmermans te sterk voor de Belg Stefan Wauters en versloeg Gijs Akkermans Vincent van den Honert. Kopman van de ‘Lewabo Lions’ Justin Eleveld had geen moeite met Sander Jong en Aloys van Baal rekende namens de bezoekers af met Rik Muller. Alle singles werden in twee sets beslist.

Eleveld en Wauters hadden twee sets nodig om Muller en Akkermans in het tweede dubbelspel aan de kant te schuiven. In een spannend eerste dubbelspel waren het Van den Honert en Van Baal die met 11-9 in de match tiebreak aan het langste eind trokken en daarmee de 4-2 uitoverwinning veilig stelden.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Stand na speelronde 2

  1. Sportverlichting.com Suthwalda 11 punten
  2. Nieuwerkerk 8 punten
  3. Lewabo Huisman Groep 7 punten
  4. Heerhugowaard 7 punten
  5. Muller Bouw de Pettelaer 7 punten
  6. Life & Finance Spijkenisse 4 punten
  7. FDJ Advocaten Leimonias 2 punten
  8. Naaldwijk 2 punten

Programma speeldag 3 – zondag 27 september

Naaldwijk – Heerhugowaard
Lewabo Huisman Groep – Sportverlichting.com Suthwalda
FDJ Advocaten Leimonias – Nieuwerkerk
Life & Financa Spijkeniss – Muller Bouw de Pettelaer

Alle wedstrijden beginnen om 12.00 uur en zijn gratis te bezoeken.