HK190608 103

ITF WTT ALKMAAR: klaar voor de finalerondes

Deze week wordt er na maanden van leegte weer internationaal getennist in Nederland. TC Alkmaar is het decor van de ITF World Tennis Tour Alkmaar. De schema’s in het mannen- en vrouwenenkelspel zijn inmiddels gevorderd tot de finalerondes met op zaterdag veel Nederlandse inbreng in de halve finales.

Zowel in het mannen- als vrouwentoernooi komt de topseed van eigen bodem. Igor Sijsling en Cindy Burger zijn op basis van de ranglijst de toernooifavorieten.

Amsterdammer Sijsling won in de kwartfinale met 6-1 6-1 van Shintaro Mochizuki. De 17-jarige Japanner is de nummer één van de wereld bij de jeugd en de huidige Wimbledonkampioen bij de junioren. Sijsling wist van te voren dat als hij deze partij zou winnen, sowieso een confrontatie met een landgenoot in de halve finale wachtte.

In de andere kwartfinale van de bovenste helft van het schema namen Jesper de Jong en wildcardspeler Niels Visker het tegen elkaar op. Het was De Jong die met 7-6(3) 6-2 als winnaar van de baan stapte.

De Nederlandse halve finale tussen Sijsling en De Jong is gewonnen door Sijsling. De nummer één van de plaatsing was met 6-3 6-2 de sterkste. In de finale treft hij de Italiaan Jacopo Berrettini.

Bekijk hier het schema van het mannenenkelspel van de ITF World Tennis Tour Alkmaar

Vrouwen
Burger verzekerde zich van een plekje bij de laatste vier ten koste van de Duitse Sina Herrmann: 6-3 6-2. De nummer één van de plaatsingslijst is de enige overgebleven Nederlandse speelster. Burger nam het voor een finaleplek op tegen Marine Partaud uit Frankrijk. De Volendamse kende geen enkele moeite met de als vierde geplaatste Partaud en bereikte middels 6-3 6-0 de eindstrijd in Alkmaar.

Bekijk hier het schema van het vrouwenenkelspel van de ITF World Tennis Tour Alkmaar.

Een livestream van de wedstrijden uit Alkmaar vind je hier.

Volg ook het Twitterkanaal van de KNLTB voor de uitslagen van de Nederlanders.