Cindy

Burger en Sijsling oppermachtig in Alkmaar

Cindy Burger en Igor Sijsling hebben op overtuigende wijze de enkelspeltitels bij de ITF World Tennis Tour Alkmaar in de wacht gesleept. Zowel Burger als Sijsling was als eerste geplaatst in de Kaasstad.

Niet alleen kwam de plaatsing van Burger en Sijsling overeen. Ze verloren de hele week geen enkele set of speelden een tiebreak. Sterker nog, in vijf wedstrijden wist geen enkele opponent meer dan vier games in een set te halen.

Burger rekende in de eindstrijd middels 6-1 6-4 af met de Duitse qualifier Noma Akugue Noha. Sijsling wees de als zesde geplaatste Italiaan Jacopo Berrettini met 6-2 6-1 terug.

Dubbelspel
In de finale van het vrouwendubbelspel kwamen drie Nederlandse speelsters de baan van TC Alkmaar op. Suzan Lamens met haar Franse partner Marine Partaud en Eva Vedder samen met Stephanie Visscher. Het als eerste geplaatste duo Lamens/Partaud was in een spannende strijd net iets beter: 7-5 7-6(3).

De mannendubbelspelfinale bestond uit louter spelers van eigen bodem. Max Houkes en Sidane Pontjodikromo waren net iets koelbloediger dan topseeds Sem Verbeek en Mats Hermans. Houkes en Pontjodikromo sloegen zich met 6-1 5-7 10-8 naar de titel.