Sjeng Schalken

Sjeng Schalken over successen op gras Autotron: 'Federer ergerde zich dat de bal niet goed stuitte'

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikt Libéma Open elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi. Dit keer met tweevoudig winnaar Sjeng Schalken, die onder andere vertelt over zijn overwinning op Roger Federer in 2002. "Hij ergerde zich dat de bal niet goed stuitte."

De band van Schalken met het toernooi is sinds zijn eerste optreden in 1994 nog steeds hecht. De winnaar van 2002 en 2003 heeft het toernooi in al die jaren zien groeien en is nog steeds als ambassadeur verbonden aan Libéma Open.

Schalken stond bekend als een tacticus op de baan en heeft een boekje waarin staat hoe jij van elke speler kunt winnen. Ook de naam van Roger Federer staat daarin, want de Limburger versloeg hem onderweg naar zijn eerste titel in de kwartfinale.

Irritaties bij Federer

"Op de eerste plaats moet je een beetje geluk hebben", antwoordt Schalken op de vraag wat het geheim is om Federer te verslaan. "Ik heb vaker tegen hem gespeeld en meestal was het games sprokkelen. In 2002 waren de banen op de Ordina Open nog oude stijl: een zandlaag met daarop het gras. De bal stuitte daardoor niet echt hoog op. Mijn vlakke slagen kwamen daardoor heel hard door. Daar had hij moeite mee."

Bekijk hierboven het hele video-interview met Schalken. 

(Bron: Libéma Open)