HK200207 498

Fed Cup- en Davis Cupwedstrijden uitgesteld naar 2021

De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft besloten om alle wedstrijden in zowel de Fed Cup als Davis Cup te verplaatsen naar 2021. Dat betekent voor het Nederlandse vrouwenteam dat de uitgestelde ontmoeting met China dit jaar niet meer zal plaatsvinden. De Nederlandse mannen hoeven later dit jaar niet af te reizen naar Uruguay.

Het Nederlands Fed Cupteam zou op 17 en 18 april in ’s-Hertogenbosch een play-off duel spelen tegen China. Door de coronapandemie werd deze interland, met als inzet een plaats in de Fed Cup Qualifiers, tot nadere orde uitgesteld. De ITF heeft nu besloten om alle Fed Cupduels in deze ronde te verplaatsen naar volgend jaar 5 en 6 februari.

De eerste editie van de Fed Cup Finals in Boedapest, die van 14 tot en met 19 april stond gepland, is ook een jaar opgeschoven. De nieuwe datum voor het eindtoernooi volgend jaar is 13 tot en met 18 april.

Uruguay - Nederland
Het Davis Cupduel tussen Uruguay en Nederland, dat van 18 tot en met 20 september, op de kalender stond is ook verschoven naar volgend jaar. De wedstrijd in de eerste ronde van Wereldgroep I wordt verplaatst naar maart of september 2021.

De Davis Cup Finals in november in Madrid gaat dit jaar ook niet door. De tweede editie van het eindtoernooi in de Spaanse hoofdstad staat nu op de planning in de week van 22 november 2021.

Spanje verdedigt dan in eigen huis de titel.