KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlands Kampioenen t/m 12 en 14 jaar bekend

Afgelopen week was het de beurt aan de talenten tot en met 12 en tot en met 14 jaar om uit te maken wie zich een jaar lang de beste tennisser en tennisster van Nederland mogen noemen. Op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum gingen opvallend genoeg de enkelfinales in alle leeftijdscategorieën tussen de nummers één en twee van de plaatsing.

Mees Röttgering | Fotograaf: Henk Koster

Bij de jongens in de jongste leeftijdscategorie duurde de titelstrijd tussen nummer één Thijs Boogaard en nummer twee Mees Röttgering meer dan twee uur. Na de eerste set in een tiebreak te hebben verloren wist Röttgering de partij alsnog in zijn voordeel te beslissen. De speler van E.T.V. Volley sloeg zich met 6-7(3) 6-2 6-0 naar zijn eerste nationale titel.

Meisjes

Tot aan de finale had nummer één van de plaatsing Britt Du Pree in vier wedstrijden slechts vier games afgestaan. Tegenstandster in de titelstrijd Lina Ilani had een iets zwaardere route, maar verloor slechts één set richting de eindstrijd.

De finale tussen de topseed en de nummer twee van de plaatsing werd een eenzijdige. Du Pree rekende in minder dan een uur af met haar dubbelmaatje en pakte met 6-1 6-1 de enkelspeltitel bij de meisjes t/m 12 jaar.

 

src=/link/5c7d219f9ed44504aaaf5dfbdba5110e.aspx

Isis van den Broek | Fotograaf Henk Koster

Categorie t/m 14

Bij de meisjes tot en met 14 jaar voegde Isis van den Broek een nieuwe nationale titel aan haar cv toe. De speelster van R.C. Borne was in 2017 al eens de beste tot en met 12 jaar. De toernooifavoriete sloeg zich in de finale in twee sets langs nummer twee van de plaatsing Rose Marie Nijkamp: 6-4 6-4.

In dezelfde leeftijdscategorie kroonde Abel Forger zich voor de eerste maal als Nederlands Kampioen. De speler van Victoria was als tweede geplaatst en rekende in de eindstrijd af met topseed Kyvan Rietkerk. De nummer één van de plaatsing was in 2017 in de lagere leeftijdscategorie Nederlands Kampioen. Forger zegevierde op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum na bijna anderhalf uur spelen met 6-2 6-3.

Bekijk hier alle uitslagen van de finales in het enkel- en dubbelspel.