KNLTB Vlag wapperen wind

Van Weldam zet zegereeks voort op Amstelpark Tennis Academy Trophy

De Nederlandse jongens waren uitstekend op dreef bij de Amstelpark Tennis Academy Trophy, een TE3-toernooi. In beide leeftijdscategorieƫn ging de toernooizege naar een Nederlander. Bij de categorie tot veertien jaar ging de winst naar Jay Temming. Een leeftijdscategorie hoger, tot zestien jaar, ging Steffan van Weldam voor de tweede week op rij met de zege aan de haal.

De veertienjarige Temming was in de spannende eindstrijd in drie sets te sterk voor de nummer zestien van de plaatsingslijst, Lukas Escher uit Duitsland. Het werd 4-6, 7-5 en 6-4 voor Temming. Het was voor Temming zijn tweede finale op vaderlandse bodem dit jaar. Hij haalde in februari met Lars Wagenaar de eindstrijd van het dubbelspel op het InTime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer. In de finale waren Abel Forger en Kyvan Rietkerk te sterk.

Steffan van Weldam had het in de finale van de categorie tot zestien jaar eenvoudiger. De nummer zes van de plaatsingslijst uit Badhoevedorp versloeg de als zevende geplaatste Alexander Orlov uit Rusland, 6-1 en 6-3. Hij verloor in deze week geen enkele set. Van Weldam is in uitstekende vorm deze zomer, hij won voor de tweede week op rij een toernooi. Dat kunststukje speelde hij een week eerder ook klaar op de Hugo Ekker Tennis Academy Open in Amsterdam. Van Weldam is nu tien wedstrijden op rij ongeslagen, waarin hij twintig sets op rij won.

Bij de meisjes beleefde Loes Ebeling Koning in de categorie tot veertien jaar een goede week. Ze haalde zowel in het enkel- als het dubbelspel de finale. In de eindstrijd van het enkelspel moest ze haar meerdere erkennen in Anna Linn Puls uit Duitsland, 6-4, 6-1. De Duitse zat Ebeling Koning ook dwars in de finale van het dubbelspel. Puls won het dubbelspel met haar Belgische partner Mirthe Moens door Ebeling Koning en Jinte de Boer met 6-1, 6-2 te verslaan.

Boyden en Spee winnen dubbelspel in Castricum

Bij het TC Bakkum Dutch Open in Castricum ging de toernooizeges naar de Oostenrijker Filip Misolic bij de jongens en naar de Duitse Mara Guth in het meisjesenkelspel. In het dubbelspel was er Nederlands succes. Bente Spee en Melissa Boyden wonnen het toernooi door in de eindstrijd het Japanse koppel Erika Matsuda en Kirara Morioka te verslaan, 7-5 en 6-2. Het was voor Boyden haar tweede dubbelzege in 2019. Ze won met de Italiaanse Matilde Paoletti het toernooi in het Luxemburgse Esch/Alzette. Ook Spee sleepte haar tweede dubbeltitel van het jaar in de wacht. In het Servische Nis greep ze begin mei de dubbeltitel met Luca Janosi uit Hongarije.

In het jongenstoernooi stonden Deney Wassermann en Lodewijk Weststrate in de eindstrijd van het dubbelspel. De Zwitser Jerome Kym en Luca Nardi uit Italiƫ zaten de Nederlanders dwars. Kym en Nardi wonnen met 6-4 en 7-6 (5).

Bekijk hier de uitslagen van de TE3 Amstelpark Tennis Academy Trophy. Klik hier voor alle uitslagen van de TC Bakkum Dutch Open.