KNLTB Vlag wapperen wind

Succesvolle week voor het Nederlandse tennis

Wat een prachtige week was het voor het Nederlandse tennis! Zo bereikten Wesley Koolhof en Robin Haase de finale van het ATP 500-toernooi in Hamburg, waarin het duo in de halve finale de als eerste geplaatsten Kroaten Ivan Dodig en Mate Pavic versloegen. Kiki Bertens behaalde met overtuigende resultaten de finale van het graveltoernooi in Palermo, waar ook Aranxta Rus de kwartfinale behaalde. Maar er is nog veel meer moois te vertellen! 

Sander Arends en David Pel | Foto: Jan Pieter Schade

Zo bereikte ook Eva Vedder de finale van het ITF-toernooi van Tabarka, waarin zij in twee sets van Maelys Bougrat won. Voor Vedder is dit haar tweede ITF-toernooi overwinning van het jaar. Naast de enkelspeltitel schreef Vedder samen met Stephanie Vischer tevens het dubbelspel op haar naam. 

Ook het Nederlandse duo Sander Arends en David Pel pakten de dubbeltitel, maar dan op het ATP Challengertoernooi in Tampere. Het Nederlandse duo gunde wildcardspelers Ivan Nedelko en Alexander Zhurbin slechts twee games. Tijdens hetzelfde toernooi kwam ook Tallon Griekspoor in actie in het enkelspel en behaalde knap de finale. Hij kwam net te kort en verloor in drie sets van de Zweed Mikael Ymer. Nog meer dubbelsucces was er voor Sem Verbeek, die de dubbeltitel op het ATP Challengertoernooi in het Canadese Granby pakte samen met Andre Goransson. Roy de Valk en Michiel de Krom wonnen vervolgens samen de dubbeltitel op het ITF$15K in het Duitse Bad Schussenried. Het houdt niet op, want Dewi Dijkman en Isabbele Haverlag stonden ook nog eens in de finale op het ITF$15K toernooi in het Mexicaanse Cancun net zoals Annick Melgers en Suzan Lamens maar dan in het Noorse Sandefjord. 

Rolstoeltennis

De rollers behaalden mooie successen tijdens de Super Serie in Nottingham. Zo won de pas 16 jarige Niels Vink bij de quads en pakte hij meteen de titel in zowel het enkel- als het dubbelspel. Hiermee komt hij met stip de top 10 binnen en staat hij nu zelfs al op plaats 8, waarmee hij grote kans maakt op plaatsing voor de Paralympische Spelen. Daarnaast pakten Diede de Groot en Aniek van Koot samen de dubbelspeltitel en schreef Diede tevens de titel in het enkelspel op haar naam waar ze de finale won van Marjolein Buis.

Naast Diede de Groot, de nummer 1 van de wereld in rolstoeltennis en winnares van 13 Grand Slams, traint een aantal jeugdige rolstoeltennissers wekelijks in Alphen aan de Rijn. Felice Lentze is er een van. In eigen land won zij afgelopen week bij de meisjes het Cruyff Foundation Junior Camp, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd bij Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn.

Kortom, het Nederlandse tennis zit in de lift. Een geweldige week voor de valide tennissers en rollers!