KNLTB Vlag wapperen wind

Nederlandse zeges bij internationale jeugdtoernooien in Meppel en Den Haag

Een uitstekende week voor de Nederlandse tennissers bij de international jeugdtoernooien in eigen land. Zowel bij het ITF 4 Leeuwenbergh (-18 jaar) als bij de Meppel Storks Cup (Tennis Europe, -14 jaar) wonnen de Nederlandse jongens het toernooi. Isis-Louise van den Broek won het meisjestoernooi in Meppel.

Jay Temming zet zijn zegereeks voort. Hij won vorige week de Amstelpark Tennis Academy Trophy, een TE3-toernooi. Temming won in Meppel de Nederlandse eindstrijd van Daan Meijer, 6-4, 4-6 en 6-1. Meijer moest op de banen van MLTC eerst een kwalificatiewedstrijd spelen en de Groninger stoomde daarna door naar de eindstrijd. Ik heb contact gehad met de toernooidirecteur van de Windmill Cup en daar heeft Daan een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi, zegt toernooidirecteur Adri van der Meulen.

Van der Meulen nam dit jaar na achttien jaar afscheid van het internationale jeugdtoernooi in Meppel. Het waren hele intense jaren. Je bent om acht uur ’s morgens op de club en gaat om acht uur ’s avonds naar huis. Maar gelukkig wil MLTC de organisatie overnemen. Ik blijf wel beschikbaar om advies te geven, zegt Van der Meulen.

Ook in het meisjestoernooi viel er een Nederlandse toernooizege te noteren. Isis-Louise van den Broek maakte haar status als nummer één van de plaatsingslijst helemaal waar. De speelster uit Driebergen was in de eindstrijd veel te sterk voor de Australische Larisa Arnautovic, 6-1, 6-1. Van den Broek stond onlangs ook al in de finale van de Amjoy Cup in Veldhoven.

Bekijk hier alle uitslagen en speelschema's van de Meppel Storks Cup.

Pel wint ITF 4 Leeuwenbergh

Bij het ITF 4 Leeuwenbergh in Den Haag ging de zege naar Stijn Pel. Ook hier was er een Nederlandse finale in het jongenstoernooi. Pel versloeg de als negende geplaatste Jesse de Jager in drie sets, 3-6, 6-2 en 6-2. Pel deed voor het tweede jaar op rij mee aan het toernooi in Den Haag. Hij haalde vorig seizoen de halve eindstrijd.

In het meisjestoernooi was Florentine Dekkers dichtbij een toernooizege. De nummer vijftien van de plaatsingslijst haalde de eindstrijd, maar moest daarin haar meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Japanse Erika Matsuda. Het werd 6-1 en 6-3.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF 4 Leeuwenbergh.