KNLTB Vlag wapperen wind

Fraaie prestaties Vrancken Peeters en Rietkerk in Hillegom en Oosterbeek

Het ITF 4 Flower Bulb Tournament in Hillegom heeft een Nederlandse winnares gekregen. Anouck Vrancken Peeters schreef het toernooi op haar naam. Bij de Windmill Cup in Oosterbeek zette Kyvan Rietkerk een fraaie prestatie neer.

Vrancken Peeters boekte op weg naar haar toernooizege knappe overwinningen op de nummers vier en zeven van de plaatsingslijst, de Australische Charlotte Kempenaers-Pocz en de Britse Eleanor Baglow. In de eindstrijd was de als negende geplaatste Vrancken Peeters met 2-6, 7-6 (1) en 6-2 te sterk voor de Russin Daria Repina.

Het is voor Vrancken Peeters haar tweede toernooizege in twee weken tijd. Ze won vorige week met Bente Spee het dubbelspel bij het ITF 4 Leeuwenbergh in Den Haag. Het dubbelspel in Hillegom kreeg ook twee Nederlandse winnaressen. Sophie Schouten en Sarah van Emst wonnen in de finale van het Spaanse duo Bruna Casasampere Escoda en Claudia de las Heras Armenteras, 6-3 en 7-5.

In het enkelspel bij de jongens ging de toernooizege naar Pablo Alemany uit Spanje. Het was voor de Spanjaard de tweede toernooizege in Nederland deze zomer. Hij won vorige maand het ITF 5 Almere Outdoor.

Rietkerk eerste Nederlander in finale enkelspel Windmill Cup

Op de Windmill Cup in Oosterbeek presteerde Kyvan Rietkerk zeer sterk. Bij het Grade 1-toernooi haalde het Zoetermeerse talent als eerste Nederlander ooit de eindstrijd. De nummer twaalf van de plaatsingslijst moest in de finale zijn meerdere erkennen in de als elfde geplaatste Belg Andre Megrabian, 6-2 en 6-4.

‘’Het was een mooie leerzame week’’, aldus Rietkerk op zijn Facebook-pagina. Rietkerk, die een week eerder de halve finales haalde bij de Meppel Storks Cup, komt deze week in actie bij de European Junior Championships in het Tsjechische Most.

In het dubbelspel in Oosterbeek haalden Daan Meijer en Niels Roemeling de finale. Ze verloren van het Japanse duo Yu Maeda en Shogo Sanada, 6-4, 5-7 en 10-4. Meijer en Roemeling zijn bezig aan een uitstekende zomer in het dubbelspel. De Windmill Cup was de derde finale op rij voor het duo. Ze wonnen onlangs ook het Tennis Europe-toernooi Kystmesterskaberne in Denemarken. In de eindstrijd van de Meppel Storks Cup waren Jay Temming en Lars Wagenaar met 6-2 en 6-4 te sterk.

Bekijk hier alle uitslagen van de Windmill Cup in Oosterbeek.