KNLTB Vlag wapperen wind

Divers deelnemersveld op Windmill Cup en Flower Bulb Tournament

Het internationale juniorencircuit trekt verder door Nederland. Na toernooien in Meppel en Den Haag zijn nu Oosterbeek en Hillegom aan de beurt. Bij de Windmill Cup in Oosterbeek staan jeugdtennissers uit alle windstreken op de baan. Ook bij het Flowerbulb Tournament in Hillegom is er een divers deelnemersveld.

De ITF-teams uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika zijn ook dit jaar weer aanwezig in Oosterbeek. ,,We kregen vorig jaar hele grote complimenten van de Australiërs. Toen waren ze met zijn drieën, nu zijn ze met acht spelers. Ze vinden het een prachtig toernooi, dat is voor mij wel de kers op de taart’’, weet toernooidirecteur Arjen Knulst.

Superveld in Oosterbeek

Daardoor is er een heel divers deelnemersveld bij de Windmill Cup. Tennissers uit onder andere Botswana, Zimbabwe, Brazilië en Ecuador komen in actie. ,,Het is echt een superveld. Tennis is universeel, maar er zijn veel verschillende stijlen te zien. De Zuid-Amerikanen zijn rasechte gravelspelers. Dat zie je ook met de grepen. Dat is echt anders, dat vind ik wel leuk om te zien. Er zijn ook veel Europeanen, ze komen echt uit de hele wereld. In totaal doen er 56 nationaliteiten mee.’’

,,Maar er is ook een hele grote Nederlandse delegatie. Hartstikke leuk. De kwalificaties beginnen zaterdag, ook daar doen veel Nederlanders aan mee. We zijn druk aan het opbouwen. Het is echt een geoliede organisatie. De projectleiders doen echt fantastisch werk. Dat maakt het voor het bestuur van onze stichting een stuk makkelijker.’’

Ook de rolstoeltennissers komen wederom in actie in Oosterbeek. ,,Een Grade A-toernooi. Vorig jaar hadden we negen deelnemers, nu zeventien. Er komen delegaties uit Nederland, Engeland en Japan. En er doet een jongen uit België. Alle grote landen zijn dus aanwezig, alleen Frankrijk ontbreekt eigenlijk.’’

Flower Bulb Tournament 

In Hillegom staat het internationale Grade 4-toernooi op het programma. Op de deelnemerslijst bij de jongens staan onder andere Guy den Ouden, Frank Jonker, Fons van Sambeek en Jesse de Jager. Den Ouden voert het veld, met deelnemers uit heel Europa, Japan en Australië, aan. In het meisjestoernooi komen onder andere Anouck Vrancken Peeters, Min Chae Kim, Bente Spee en Sanne Schalekamp in actie.

De Nederlanders waren vorig jaar goed op dreef in Hillegom. Christian Lerby en Niels Visker stonden tegenover elkaar in de eindstrijd. Lerby trok in drie sets aan het langste eind, 5-7, 6-2 en 6-4. Lerby voegde zich bij een mooi rijtje Nederlandse winnaars. Thiemo de Bakker (2004), Thomas Schoorel (2006) en Jesper de Jong (2016) wonnen het toernooi eerder.

Ook op de erelijst bij de vrouwen staan meerdere Nederlandse toernooizeges. Michaëlla Krajicek (2002), Anouk Tigu (2005), Quirine Lemoine (2007), Bernice van de Velde (2008) en Kelly Versteeg (2011) sieren de erelijst.

Bekijk hier meer informatie over het Flower Bulb Tournament.