KNLTB Vlag wapperen wind

Spannende wedstrijden tijdens landskampioenschappen Juniorencompetitie in Rosmalen

Afgelopen weekend verzamelden de sterkste teams van de landelijke juniorencompetitie op zondag zich op het park van Bastion Baselaar in Rosmalen. Daar werden de landskampioenschappen van de hoogste klasse van de jongens, meisjes en gemengd 11 t/m 17 jaar gespeeld. Per categorie hadden de vier beste teams zich automatisch gekwalificeerd voor deze landskampioenschappen. Zaterdag 15 juni waren alle halve finales en op zondag 16 juni werden alle finales gespeeld.

Jongens

In de halve finale van de landelijke competitie jongens 11 t/m 17 nam het als eerste geplaatste Victoria het op tegen de Delftse Hout. Deze halve finale werd overtuigend gewonnen door Victoria met 5-1. De nummer twee Trifora speelde op zaterdag tegen Zandvoort. Een spannende ontmoeting, want de eindstand werd een gelijkspel. Uiteindelijk gaf het set saldo de doorslag en kon Trifora zich voorbereiden op de finale. Na een spannende finale ging ook het landskampioenschap uiteindelijk met een 4-2 zege naar de club uit Enschede.

Meisjes

Het komt zelden voor dat er twee teams van één vereniging zich kwalificeren voor het landskampioenschap. Dit jaar was dat wel het geval voor twee meisjes teams van HLTV Juliana uit Hoorn. Het tweede team speelde in de halve finale tegen het als eerste geplaatste team uit Tiel en het tweede team speelde tegen het als tweede geplaatste Vleuten- De Meern. De eerste finale werd zeer overtuigend gewonnen door Tiel met 6-0. In de andere halve finale wist het eerste meisjesteam van Juliana met 4-2 te winnen van Vleuten-de Meern en kwalificeerde zich daarmee voor de finale. De finale werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen door Tiel.

Gemengd

De vier beste teams van de landelijke competitie gemengd 11 t/m 17 waren Oegstgeest, Breukelen, Holy en Hoogerheide. In de eerste halve finale nam het als eerste geplaatste Oegstgeest het op tegen Breukelen. Met een eindstand van 7-1 werd deze halve finale zeer overtuigend gewonnen door Oegstgeest. De tweede finaleplek ging naar Hoogerheide die met 6-2 wonnen van Holy uit Vlaardingen. Op de finaledag was de tussenstand na de singles 2-2, maar door de winst van beide dubbels mocht bij een eindstand van 4-2 het team uit Oegstgeest zich landskampioen 2019 noemen.

Landskampioenschap Heren 35+

Afgelopen weekend werden naast de landkampioenschappen voor de junioren ook het landskampioenschap van Heren 35+ gespeeld. De wedstrijden werden gespeeld bij T.V. Mijdrecht. Ook voor dit landskampioenschap werden de vier beste teams uitgenodigd voor de play-offs, maar helaas kon de nummer 1 uit de poule, Oegstgeest niet meedoen. Hierdoor was Oud-Wassenaar als eerste geplaatst en had rechtstreeks toegang tot de finale. Neckslag was als tweede geplaatst en speelde in de halve finale tegen Mijdrecht. Deze ontmoeting werd met 4-2 gewonnen door Mijdrecht. Ook in de finale was het team uit Mijdrecht de sterkste. Ze wonnen met 3-1 van Oud-Wassenaar en waren daarmee zeker van het landskampioenschap.  

Aankomend weekend worden de landskampioenschappen van de heren, dames en gemengde zaterdagcompetitie gespeeld.

De KNLTB feliciteert alle landskampioenen met deze knappe prestatie!