KNLTB Vlag wapperen wind

Landskampioenen Topklasse op zaterdag bekend!

Afgelopen weekend hebben de beste teams uit de Topklasse van de zaterdagcompetitie uitgemaakt wie zich een jaar lang landskampioen van Nederland mag noemen. In de categorieën Heren 17+, Dames 17+ en Gemengd 17+ gingen de vier beste teams de strijd met elkaar aan. Op zaterdag werden de halve finales gespeeld en op zondag de finales. L.T.C. Groeneveen uit Santpoort – Noord was voor de achtste keer gastheer van het landskampioenschap.

Dames Bijvanck

Heren

De vier teams die zich vorig weekend via de kwartfinales hadden gekwalificeerd voor het finaleweekend waren: Krimpen, De Delftse Hout, Tie-Breakers en Oud-Wassenaar. In de eerste halve finale, tussen Krimpen en De Delftse Hout, bleef het spannend tot het eind. De eerste twee singles gingen namelijk naar het team uit Krimpen aan den IJssel, terwijl de derde en de vierde single werden gewonnen door het team uit Delft. De dubbels moesten uiteindelijk de doorslag geven. Het team uit Krimpen won beide dubbels en verzekerde zich hiermee van een plek in de finale. De andere halve finale tussen Tie-Breakers en Oud-Wassenaar was iets minder spannend. Het team uit Wassenaar won alle singles en was hiermee al zeker van een finaleplek. De dubbels zijn uiteindelijk niet meer gespeeld.

In de finale wist Krimpen alle wedstrijden, op de eerste single na, te winnen. Met een eindstand van  5-1 mag het team uit Krimpen aan den IJssel met spelers als Bart van den Berg, Thorsten Sollie, Joeri Ertner, Wilco Genen en Rob van den Berg zich een jaar lang landskampioen van Nederland noemen. 

Dames

De eerste halve finale bij de dames ging tussen De Bijvanck en Veenendaal. De singles werden onder beide teams verdeeld, waarna de dubbels uiteindelijk de doorslag moesten geven. Ook de dubbels werden onderling verdeeld. Het onderling resultaat moest dus uitwijzen welk team er zeker was van een plek in de finale. Het aantal partijen, was gelijk. Het aantal sets was ook gelijk dus uiteindelijk moest het aantal games de doorslag geven. Met 67 games voor het team uit Blaricum tegen 55 voor het team van Veenendaal konden de dames van De Bijvanck zich uiteindelijk plaatsen voor de finale.

Hetzelfde scenario speelde zich af in de tweede halve finale tussen het als tweede geplaatste team van De Lissevoort en het eerste damesteam van Vorden. Ook daar was de einduitslag 3-3 en moest het onderlinge resultaat in games de doorslag geven. Dit pakte voordelig uit voor het team uit Vorden want zij hadden 7 games meer dan het team uit Nuenen.

Het werd dus een spannende finale op zondag waarbij de Bijvanck op 3-1 voor kwam na de singles. Uiteindelijk werd het team van o.a. Daisy de Groot, Medy Blankvoort, Femke Mars, Moon Groosfeld en Lisa van Thiel landskampioen doordat ze nog één van de twee dubbels naar zich toe konden trekken. Eindstand 4-2.

Gemengd

In de laatste categorie van de Topklasse, de Gemengd 17+ ging de eerste halve finale tussen Frisselstein en Zoetermeer en de tweede halve finale tussen Dash ’35 en ’t Stort. Frisselstein, uit Veghel, won de eerste halve finale overtuigend met 4-1. Alleen de mix werd verloren. In de andere halve finale was ’t Stort ook al zeker van een plek in de finale door de winst van de herensingle, de mix en de herendubbel. De damesdubbel is daarna ook niet meer gespeeld.

De finale op zondag werd uiteindelijk gewonnen door het team van ’t Stort uit Amersfoort met spelers als Casper Gerth, Roeland Schriemer, Evianne Bouw en Dunya Hagebeuk.

De KNLTB feliciteert alle kampioenen met de landstitel!