KNLTB Vlag wapperen wind

Nederland met Groot-Brittannië en Kazachstan in poule eindtoernooi Davis Cup

Op het koninklijke postkantoor van Madrid heeft vanavond de loting plaatsgevonden van de Davis Cup Finals. Nederland is geplaatst in poule E met Groot-Brittannië en Kazachstan. Het eindtoernooi van de Davis Cup wordt van 18-24 november in Madrid georganiseerd.

18 landen zijn gekwalificeerd voor de finaleweek van de Davis Cup. De deelnemende landen zijn verdeeld in zes poules van drie naties. De loting heeft bepaald dat Nederland met Groot-Brittannië en Kazachstan een poule vormt. Oranje staat op plek 19 van de wereldranglijst. Groot-Brittannië en Kazachstan zijn respectievelijk de mondiale nummer 5 en 12.
 
Paul Haarhuis: ‘We zijn erg tevreden met deze loting, ook al is geen enkele poule natuurlijk eenvoudig. Het is geweldig dat Nederland mee kan strijden in de finaleweek. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden en hoe het evenement gestalte krijgt in Madrid.’
 
De zes landen die na de poulewedstrijden bovenaan staan, plaatsen zich samen met de twee beste nummers twee, voor de kwartfinale. Waarna middels een afvalschema de halve finale en finale wordt afgewerkt. Elke interland bestaat uit drie wedstrijden: twee enkelspelen en één dubbelspel.
 
De overige poule-indeling is als volgt:
Poule A: Frankrijk, Servië, Japan
Poule B: Kroatië, Spanje, Rusland
Poule C: Argentinië, Duitsland, Chili
Poule D: België, Australië, Colombia
Poule E: Groot-Brittannië, Kazachstan, Nederland
Poule F: Verenigde Staten, Italië, Canada