KNLTB Vlag wapperen wind

Fed Cup Commitment Awards voor Bollegraf, Mesker, Oremans en Appel

Manon Bollegraf, Marcella Mesker, Miriam Oremans en Elly Appel ontvingen vandaag de Fed Cup Commitment Award uit handen van Thomas Koenigsfeldt, lid van de ITF Board of Directors.

Voorafgaand aan het Fed Cupduel tussen Nederland en Canada werden de vier oud topspeelsters in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor het Nederlandse Fed Cupteam, waarvan meer dan 10 keer op het hoogste niveau in de Wereldgroep.

Fed Cupdeelname

Bollegraf heeft in 10 jaar tijd 23 keer haar land vertegenwoordigd in de Fed Cup. Zij was lid van het Nederlandse Fed Cupteam dat in 1988 de World Group-finale won van Engeland. In 1997 werd de finale verloren van Frankrijk. Mesker heeft in haar carrière 26 ontmoetingen meegedaan in 7 jaar tijd. Voor Appel staat de teller op 30 ontmoetingen voor het Nederlandse Fed Cupteam, waarvan er 17 werden gewonnen. Oremans staat bovenaan de lijst van alle speelsters die ooit voor het Fed Cupteam uitkwamen. Zij heeft in 12 jaar tijd 39 keer haar land vertegenwoordigd.