HK191222 564

Tim van Rijthoven en Quirine Lemoine winnaars NK Tennis

Tim van Rijthoven en Quirine Lemoine hebben vandaag tijdens de finales van de NK Tennis 2019 de nationale titels veroverd in het enkelspel. Marjolein Buis en Maikel Scheffers werden bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de Nederlands kampioenen in het enkelspel van het rolstoeltennistoernooi.

De Woerdense Quirine Lemoine trof in de finale Arianne Hartono uit Meppel. De twee speelsters kennen elkaar goed omdat ze een half jaar samen hebben getraind. Lemoine begon sterk aan de wedstrijd en wist de eerste set snel naar zich toe te trekken. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op krachtige slagenwisselingen waarbij beide speelsters elkaar alle hoeken van de baan lieten zien. In de tweede set kwam Lemoine als snel op een 3-0 voorsprong. Een goede start met weinig fouten aan haar kant. Hartono kon in deze tweede set toch nog twee games naar zich toe trekken. Eindstand: 6-3 6-2. “Het is iets waar ik altijd van gedroomd heb als klein meisje om Nederlands Kampioen te worden. Ik stond al twee keer eerder in de finale, maar ik wist nooit te winnen. Ik heb geen goed jaar gehad dus ik ben superblij dat ik het seizoen zo kan afsluiten” aldus Quirine Lemoine.

Tim van Rijthoven wist zijn debuut bij de Nationale Kampioenschappen Tennis succesvol af te sluiten. In de finale speelde hij tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst Botic van de Zandschulp. De eerste set ging met 6-3 naar Van de Zandschulp, maar Van Rijthoven kon zich terugvechten in de wedstrijd en won de tweede en derde set. De eindstand was: 3-6 6-3 6-4. Van Rijthoven na het behalen van de nationale titel: “Als je zo’n wedstrijd wint komt er altijd een ontlading bij kijken. Dat is wel lekker. Nu een paar dagen rust en dan gaat het nieuwe seizoen beginnen. Dat is wel lekker met zo’n titel op zak!”

De finale bij de dames in het rolstoeltennistoernooi ging tussen de als tweede geplaatste Marjolein Buis en Jiske Griffioen. Griffioen, die van de organisatie een wildcard kreeg voor het hoofdtoernooi, wist alle poulewedstrijden te winnen. In één van die poulewedstrijden stonden Marjolein en Jiske al tegenover elkaar en die wedstrijd werd in drie sets gewonnen door Jiske. Vandaag was het de beurt aan Marjolein Buis. In een sterke wedstrijd versloeg ze Griffioen met 6-1 6-4.

Maikel Scheffers prolongeerde wederom zijn titel bij de mannen in het enkelspel van het rolstoeltennistoernooi. Hij versloeg in de finale de als eerste geplaatste Tom Egberink met 3-6 6-4 6-3. Het is in het totaal de achtste titel voor Scheffers en de zevende op een rij.

Dubbelspel

Gisteren werden alle finales in het dubbelspel gespeeld. In de finale bij de dames wonnen Marrit Boonstra en Chayenne Ewijk de openingsset van Sem Wensveen en Dominique Karregat met 6-2. Het duo Wensveen/ Karregat kwam goed terug en pakte de tweede set met 6-2. Ook de beslissende supertiebreak werd door dit duo gewonnen met 10-6. Na het laatste punt vlogen ze elkaar in de armen. Ze mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Titelfavorieten Sander Arends en David Pel maakten in de finale van het herendubbelspel hun status waar door met 6-4 6-2 te winnen van Guy den Heijer en Alban Meuffels. Het duo den Heijer/Meuffels wisten in de halve finale in drie sets te winnen van de als tweede geplaatste Jesper de Jong en Ryan Nijboer.

In het rolstoeltennis ging zowel Marjolein Buis als Maikel Scheffers er ook met een dubbeltitel vandoor. Buis won samen met Michaela Spaanstra het dames dubbelspel. Jinte Bos en Lizzy de Greef werden eenvoudig verslagen met 6-1 6-0. Scheffers pakte samen met Ruben Spaargaren de titel in het herendubbelspel door Tom Egberink en Niels Vink te verslaan met 6-3 6-4.