NTC Amstelveen vooraanzicht gravelbanen

KNLTB organiseert ITF World Tennis Tour Tournament Dames $60.000 in Amstelveen in zomer 2020

Tijdens de officiële opening van het Nationaal Tennis Centrum (NTC) heeft de KNLTB bekend gemaakt volgend jaar, van 6 tot en met 12 juli 2020, een ITF Dames $60.000 toernooi te organiseren op de nieuwe gravelbanen van het NTC in Amstelveen. Het toernooi geeft veel speelsters de mogelijkheid om in Nederland voor eigen publiek te spelen en dichtbij huis punten te verdienen voor de wereldranglijst.

Foto: Stijnstijl Fotografie

Na overleg tussen de KNLTB en de ITF bleek dat er in week 28 ruimte was voor dit ITF WTT $60.000 toernooi. Dat is een geschikte week, want veel Nederlandse speelsters spelen die periode op gravel. Daarnaast sluit het toernooi in Amstelveen in de kalender mooi aan op de damesonderdelen van het ITF WTT $15.000 toernooi in Alkmaar (week 26) en het ITF WTT  $25.000 toernooi in Den Haag (week 27).

 Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur: “We zijn enorm trots dat we dit ITF World Tennis Tour Tournament mogen organiseren op de banen van ons nieuwe NTC. Voor toptennis in Nederland is het belangrijk dat nationale en internationale speelsters zich tijdens het toernooi met elkaar kunnen meten. Ook voor het creëren van meer aandacht en zichtbaarheid voor tennis is dit een mooie aanwinst op de kalender. Tijdens het toernooi zien we de beste speelsters van Nederland en daarbuiten in actie, dat is toptennis en het inspireert andere tennissers het beste uit zich zelf te halen.”

Roel Oostdam, Bondscoach Dames: “Het is fijn voor alle Nederlandse speelsters, uitgezonderd Kiki, dat er zo’n groot toernooi wordt georganiseerd in Nederland zodat ze in eigen land kunnen spelen om punten te verzamelen voor de wereldranglijst om zo hun positie op de WTA-ranking te verbeteren. Daarnaast sluit het toernooi in de planning mooi aan bij andere graveltoernooien in Nederland.”

Nationaal Tennis Centrum

Het NTC beschikt over 14 buitenbanen (gravel en hardcourt) en 14 indoorbanen op één centrale locatie. Daarnaast is het complex voorzien van de meest geavanceerde meetapparatuur, fitness- en fysioruimtes, medische voorzieningen, horecagelegenheid en kantoren, en bovendien staat het Grand Hotel Amstelveen vlak naast het terrein.

Vandaag werd het NTC officieel geopend in het bijzijn van honderden gasten, waaronder alle bij de realisatie betrokken partijen, relaties en partners, medewerkers van Netjes Beheer en KNLTB en uiteraard alle toptennissers. Vier generaties toptennis waaronder Tom Okker, Richard Krajicek, Esther Vergeer, Robin Haase, Kiki Bertens, Diede de Groot en de jonge talenten zagen een lasershow en tennisdemonstratie van verschillende toptennissers. Het NTC Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland.