KNLTB Vlag wapperen wind

Toptennisster Kiki Bertens vastgelegd voor Libéma Open 2019

Kiki Bertens is de eerste speelster die is vastgelegd voor Libéma Open 2019. Nederlands beste tennisster zal van 10-16 juni in actie komen bij het gecombineerde WTA/ATP-toernooi op het gras van Rosmalen.

Bertens kende in 2018 een topseizoen met drie toernooizeges en plaatsing voor de WTA Finals in Singapore. De 26-jarige Wateringse, die vorig jaar op Wimbledon de kwartfinales bereikte, is door haar goede resultaten doorgebroken in de top10 van de wereldranglijst. Bertens is het nieuwe tennisjaar als mondiale nummer 9 begonnen. Een top10-speelster mag tijdens het WTA-seizoen maximaal drie toernooien uit de categorie International spelen. Eén van deze drie wordt Libéma Open.

‘Libéma Open is het enige WTA-toernooi in Nederland. Het is voor mij daarom de enige mogelijkheid om voor eigen publiek te spelen. Dat maakt het voor mij altijd speciaal om naar Rosmalen te komen.’

Het wordt de zevende deelname voor Bertens in Rosmalen. Haar beste resultaat is een halve finaleplek in 2015. Vorig jaar strandde ze in de tweede ronde.

Libéma Open wordt gehouden van 10 tot en met 16 juni op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen. Het toernooi is zoals gebruikelijk een gecombineerd ATP/WTA-evenement.