KNLTB Vlag wapperen wind

Ralph Kok nieuwe Travelling Coach Dames

Professional tenniscoach Ralph Kok wordt vanaf 1 februari 2019 toegevoegd aan het team van Travelling Coaches. Hij zal meereizen met de Nederlandse toptennissters in het ITF en WTA circuit. De aanstelling van Kok past in het nieuwe toptennisplan ‘Five Steps to The Top’, dat vorig jaar werd gepresenteerd. Met dit plan wil de KNLTB ook de huidige toptennissers begeleiden met als doel in de komende jaren meer Nederlandse tennissers in de wereldtop te krijgen.

Ralph Kok werkt al ruim 23 jaar als tenniscoach in het WTA en ITF-circuit bij de profs en junioren. Hij werkte bij verschillende Europese clubs als technisch directeur en was actief als coach op meer dan 50 Grand Slam toernooien. Zijn beste resultaat haalde hij in 2000 op Roland Garros met Marta Marrero, zij haalde de kwartfinale. Kok was onder andere coach van Carla Suarez (hoogste WTA ranking 6), Marta Marrero (hoogste WTA ranking 47) en Anastasia Yakimova (hoogste WTA ranking 49). Ook de Nederlandse Arantxa Rus, Indy de Vroome en Chayenne Eeuwijk heeft hij begeleid de afgelopen jaren.
 
Ralph is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging. “De afgelopen jaren heb ik veel dames kunnen begeleiden en coachen op de Tour. Fijn dat ik nu de kans krijg om via de KNLTB iets voor het Nederlands damestennis te kunnen betekenen.”

Meer travelling coaches inzetten en het aantrekken van oud-topspelers en internationale coaches is onderdeel van het vernieuwde toptennisplan ‘Five Steps to the Top’. Met dit programma voor de jongste jeugd tot en met de ITF World Tennis Tour (voorheen Futures), Challenger en ATP/WTA spelers wil de KNLTB de komende jaren meer Nederlandse tennissers in de wereldtop krijgen.
Jacco Eltingh: “Het aantal Nederlandse dames dat nu in de ITF World Tennis Tour speelt groeit snel. Om de doorstroom naar de Challengers en WTA Tour te bevorderen hebben we meer begeleiding nodig. Ik ben dan ook erg blij dat een ervaren coach als Ralph zich bij ons aansluit. Hij heeft vele jaren in de Tour gereisd en weet wat er nodig is om de top 100 te halen.” Ralph Kok zal Travelling Coach worden voor de dames vanaf 16 jaar en ouder, zowel talenten als professionele tennissters.

Zie ook: Vernieuwd toptennisplan haalt maximale uit ieder talent