WhatsApp Image 2022 09 12 at 14.55.33

TeamNL ongewijzigd in Davis Cup tegen Slowakije

Paul Haarhuis, captain van het TeamNL Davis Cupteam heeft vandaag het team voor de Davis Cup Qualifiers tegen Slowakije bekend gemaakt. Hij kan beschikken over dezelfde spelers als tijdens de Finals in Malaga, namelijk Botic van de Zandschulp (ATP-35), Tallon Griekspoor (ATP-95), Tim van Rijthoven (ATP-111), Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-22). Het kwalificatieduel wordt gespeeld op 4 en 5 februari in Martiniplaza in Groningen. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Davis Cup Finals in september.

Het TeamNL Davis Cupteam wist zich vorig jaar in Glasgow voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga te plaatsen. In de kwartfinale stopte Australië de zegereeks van Oranje. Het team met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop heeft aangetoond met de wereldtop mee te kunnen.

Captain Paul Haarhuis is dan ook blij dat de spelers weer beschikbaar zijn: 'We hebben een geweldig jaar gehad en bij de beste 8 teams van de wereld meegestreden in Malaga. Super dat ik met hetzelfde team naar Groningen kan afreizen. Onze doelstelling is om ons dit jaar opnieuw te plaatsen voor de groepsfase van de Finals. Het is mooi dat we na 10 jaar weer terug zijn in Groningen, van oudsher een Davis Cup stad met veel studenten als trouwe supporters van het Davis Cupteam. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. Slowakije is een pittige tegenstander, maar door het thuisvoordeel met enthousiast publiek denk ik dat wij licht favoriet zijn. Ik kijk er naar uit'.

Tickets voor wedstrijden van TeamNL in de Davis Cup Qualifiers in Groningen zijn verkrijgbaar via de KNLTB.

Nederland – Slowakije

De bekendste spelers van Slowakije zijn Alex Molcan en Norbert Gombos. De linkshandige Molcan is de huidige nummer 50 op de ATP-ranking, maar stond eerder dit jaar op plaats 38. Gombos staat op plaats 114 net buiten de top100 gerangschikt, maar heeft als beste positie plek 80.

Slowakije plaatste zich voor de Qualifiers ronde door thuis met 3-1 te winnen van Roemenië. De enige ontmoeting met Slowakije werd in 2005 gewonnen door de huidige nummer 27 van de Davis Cupranglijst. Nederland staat op plek 14.

De overige ontmoetingen in de Qualifiers ronde zijn:

Kroatië – Oostenrijk

Hongarije – Frankrijk

Oezbekistan – Verenigde Staten

Duitsland – Zwitserland

Colombia – Groot-Brittannië

Noorwegen – Servië

Chili – Kazachstan

Zuid-Korea – België

Zweden – Bosnië & Herzegovina

Finland – Argentinië

Portugal – Tsjechië