HK211219 334

Grote namen vullen schema’s NK Tennis 2022

Het NK Tennis 2022 belooft een zinderend toernooi te worden. Van 11 tot en met 18 december wordt op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen gestreden om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel.

Grote namen als Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens, Diede de Groot, Aniek van Koot, Maikel Scheffers en Ruben Spaargaren verschijnen aan de start.

Topfavoriet Van de Zandschulp verdedigt zijn titel in het mannenenkelspel. Naast Griekspoor zal de nummer één van Nederland ook worden uitgedaagd door bekende namen als Gijs Brouwer, Robin Haase en Jesper de Jong.

In het vrouwenenkelspel voert Lamens het speelschema aan. De speelster uit Berkel en Rodenrijs won vorig jaar de titel en zal voor nieuw succes onder anderen met tienertalenten Anouk Koevermans en Anouck Vrancken Peeters moeten zien af te rekenen. Merel Hoedt en de ervaren Bibiane Schoofs zullen Lamens ook het vuur na aan de schenen proberen te leggen.

Absolute wereldtop kenmerkt de lijst van het vrouwenrolstoeltoernooi. Nummer één van de wereld De Groot, die nog geen wedstrijd in 2022 verloor, Van Koot en Jiske Griffioen geven acte de présence.

Het mannentoernooi wordt geleid door Spaargaren. De 23-jarige speler uit Aalsmeer is als eerste geplaatst. Meervoudig kampioen Maikel Scheffers is zijn grootste concurrent voor de enkelspeltitel.

Het kwalificatietoernooi vindt plaats op 11 en 12 december. Woensdag 13 december worden de eerste wedstrijden in het hoofdtoernooi gespeeld. Het finaleweekend is 17 en 18 december. De wedstrijden op zondag worden door ZiggoSport live uitgezonden.

De wedstrijden zijn van maandag tot en met donderdag gratis te bezoeken. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het NTC, maar hebben wel een toegangsticket nodig (te verkrijgen via ticketshop).

Meer informatie over de deelnemers, het speelschema, planning en uitslagen vind je hier.