HK210705 800

Nieuwe energie voor ITF-toernooi in Haren

Ons land is een fiks aantal internationale tennistoernooien rijk. De bekendste zijn natuurlijk het ABN AMRO Open in Rotterdam en Libéma Open in ’s-Hertogenbosch.

Een niveau lager staan de Dutch Open en de Amstelveen Women’s Open op de kalender.

Voor de beginnende profs zijn er de evenementen van de ITF World Tennis Tour. Deze kleinste proftoernooien zijn inmiddels al gespeeld in Alkmaar, Den Haag en Eindhoven. In Oldenzaal nadert de ontknoping en vanaf maandag 29 augustus is de Tennis- en Squashclub Haren er weer klaar voor. Het is dan de beurt aan de Clean Energy World Tennis Tour Haren.

Tijdens de coronapandemie kon het internationale evenement in het noorden van Nederland twee keer niet doorgaan. Met nieuwe energie en hoofdsponsor staat de organisatie onder leiding van toernooidirecteur Jan Bunt vast en zeker te trappelen.

Op de deelnemerslijst van het mannentoernooi staan de Nederlandse namen van Max Houkes, Alec Deckers, Deney Wasserman, Sidane Pontjodikromo, Michiel de Krom, Guy den Heijer en Dax Donders.

In het vrouwenschema komen onze landgenoten Merel Hoedt, Jasmijn Gimbrere, Stephanie Visscher, Demi Tran, Lian Tran en Anouk Koevermans te staan.

Zowel het mannen- als vrouwentoernooi is gedoteerd met een prijzenpot van 15.000 dollar.

De toegang tot TS Haren is gratis.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.