HK210707 0605

Nederlandse reeks ITF World Tennis Tour start in Alkmaar

Het startschot voor de Nederlandse tenniszomer vol internationale toernooien wordt op 20 juni in Alkmaar gegeven. In de Kaasstad wordt tot en met 26 juni voor de 25ste keer het ITF World Tennis Tour Alkmaar georganiseerd.

Zowel in het mannen- als vrouwentoernooi is de prijzenpot met 15.000 dollar gevuld. Quirine Lemoine en Jelle Sels gingen er vorig jaar met de hoofdprijs vandoor. Vooral voor Lemoine, die na 1,5 jaar weer een internationaal toernooi speelde, was het de start van een bijzondere periode.

De Woerdense bleef maar liefst drie ITF-toernooien op rij ongeslagen met als climax de winst van de ITF Women’s Open in Amstelveen. De 30-jarige Lemoine kondigde deze week haar afscheid aan en zal voor de laatste keer aan de start verschijnen in Alkmaar om haar titel te verdedigen.

Jasmijn Gimbrere, Lexie Stevens, Lian Tran, Demi Tran en Anouk Koevermans zullen haar in ieder geval vergezellen. Vanuit het kwalificatietoernooi zullen meer landgenoten zich proberen te plaatsen voor het hoofdschema.

Bij de mannen ontbreekt Sels. De twee Nederlanders, die op basis van ranking direct zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi zijn Deney Wasserman en Guy den Heijer.

Meer informatie over de ITF World Tennis Tour Alkmaar vind je hier.

Na de ITF World Tennis Tour Alkmaar begint eenzelfde internationaal toernooi in Den Haag. Vervolgens kunnen de vrouwen deelnemen aan het Amstelveen Women’s Open. Een week later komen de mannen in actie op de Van Mossel KIA Dutch Open in Amersfoort.

Livestreams aangeboden door de ITF vind je hier.