HK200204 591

De Vroome verliest ITF-finale; Schoofs en Gimbrere winnen dubbelspel

Indy de Vroome heeft de titel van het ITF-toernooi in Istanbul moeten laten aan Eva Lys. De Duitse was in de finale van het met 25.000 dollar gedoteerde evenement met 6-3 7-6(4) te sterk voor de 25-jarige Cromvoirtse.

De Vroome was als eerste geplaatst, maar trof in Lys een speelster die de hele week al goede vorm toonde. De 19-jarige speelster staat tweehonderd plaatsen lager dan De Vroome op de wereldranglijst (#436 om #221), maar wist op het Turkse hardcourt het hele toernooi zonder setverlies te blijven.

Dubbelspel
De eindzege in het dubbelspel werd een prooi voor Bibiane Schoofs en Jasmijn Gimbrere. Het duo was als tweede geplaatst en rekende in de finale af met eerste reekshoofden Miriam Kolodziejova en Maja Chwalinska. Het werd 6-2 6-4 voor het Nederlandse koppel.

In Israƫl was er ook Nederlands dubbelsucces. Quirine Lemoine en Eva Vedder wonnen daar de titel van het ITF-toernooi in Kiryat. De nummers twee van de plaatsingslijst versloegen in de finale het duo Bondarenko/Monnet overtuigend met 6-0 6-2.