HK210912 629

Van Rijthoven en Stevens op spectaculaire wijze naar finale in Rennes

Tim van Rijthoven en Bart Stevens hebben op spectaculaire wijze de eindstrijd van de Open Blot Rennes bereikt. In de halve finale van het challengertoernooi rekende het duo in drie sets af met Purav Raja en Jeevan Nedunchezhiyan: 4-6 7-6(7) 10-8.

Het Indische koppel Raja/Nedunchezhiyan kon twee wedstrijdpunten niet benutten. Van Rijthoven en Stevens keken in de tiebreak van de tweede set bij 6-4 tegen twee wedstrijdpunten aan. Ze werkten deze weg en dwongen op hun tweede setpunt een beslissende set af.

In de matchtiebreak fietste de Nederlandse tandem opnieuw richting de rand van uitschakeling, maar een 8-6 achterstand wisten Van Rijthoven en Stevens om te buigen door vier punten op rij te winnen en daarmee de partij met 10-8 binnen te slepen.

De tegenstanders in de finale zijn de Tsjechen Marek Gengel en Tomas Machac of Giles Simon en Tristan Lamasine, die een thuiswedstrijd spelen.

De wedstrijden op de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.