Jesper de Jong (1)

Strijd barst los in KIA Eredivisie Heren

Het doel voor de zeven teams in de KIA Eredivisie Heren is duidelijk. Gedurende de zondagen in september en oktober zoveel mogelijk punten verzamelen voor het landskampioenschap in de hoogste categorie van de mannencompetitie. Te beginnen op 19 september.

Dit jaar strijden Muller Bouw de Pettelaer, Heerhugowaard, Leimonias FDJ Advocaten, Nieuwerkerk, Life & Finance Spijkenisse en Suthwalda Sportverlichting.com om de nationale titel, die sinds 2019 in het bezit is van Lewabo Huisman Groep. De regerend kampioen zal zijn huid duur verkopen en gaat voor titelprolongatie.

De kampioen uit Beneden-Leeuwen kan ook dit seizoen beschikken over sterke spelers als Jesper de Jong, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en de Belgen Stefan Wauters, Sander Gille en Joran Vliegen. Het team wordt gecoacht door Björn Graven en Remko de Rijke.

Aan Nieuwerkerk de taak om op de eerste speeldag Lewabo Huisman Groep op het eigen park te ontvangen. De kampioen van 2018 heeft onder anderen Guy den Heijer, Alban Meuffels, Stephan Fransen, Bart van den Berg en Jeroen Camfferman in de gelederen. Op de bank zit Ronald Tijvelein.

Suthwalda Sportverlichting.com kende twee jaar geleden een uitstekend debuut in de KIA Eredivisie Heren. De club uit Zuidwolde schopte het tot de finale van de play-off. Dit jaar is er geen play-off en telt elk punt in de reguliere competitie mee voor het landskampioenschap. Suthwalda Sportverlichting.com heeft een team dat bestaat uit een mix van ervaring en jong talent. Boy Westerhof, Miliaan Niesten, Tim van Terheijden, Niels Visker en de broers Jarno en Sander Jans mogen het gaan doen. Coach is Floris Kilian.

Muller Bouw de Pettelaer neemt het op de eerste speeldag thuis op tegen Suthwalda Sportverlichting.com. Voor de thuisclub uit ’s-Hertogenbosch spelen onder anderen Jesse Timmermans, Sander Jong, Gijs Akkermans, Rik Muller, Peter Lucassen en Guus Oerlemans en wordt gecoacht door Cas de Haan.

Het team van Heerhugowaard telt traditiegetrouw veel spelers uit de regio. In Noord-Holland komen Bart de Gier, Dax Donders, Jake Mak en Jeroen van de Ven, die samen met De Gier ook coach is, de baan op. Dat doen zij op de openingsdag tegen Life & Finance Spijkenisse.

Thorsten Sollie, Glenn Smits, Jannik Lupescu, Matthew Pierot, Boy Vergeer en Stefan Weeda staan in de opstelling van Life & Finanace Spijkenisse. Weeda is tevens ook de coach van het Zuid-Hollandse team.

Omdat er zeven teams meedoen aan de KIA Eredivisie Heren betekent dat er elke speelronde één club vrij is. Op de eerste speeldag is dat Leimonias FDJ Advocaten. Tim van Rijthoven, Ryan Nijboer, Bart Stevens, Michiel de Krom, Mats Hermans en Zizou Bergs zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat zij hun club uit Den Haag mogen vertegenwoordigen. Dat geldt ook voor de coaches Martin Böhm en Jeroen Benard.

Alle wedstrijden beginnen op zondag om 12.00 uur. Elke speeldag in de KIA Eredivisie Heren bestaat uit vier singles en twee dubbels. De toegang is gratis.

Klik hier voor het complete speelschema.