Quirine Lemoine NK (5)

Lemoine bereikt in Amstelveen derde ITF-finale op rij

En dat is drie voor Quirine Lemoine. Het sprookjesachtige verhaal van de lefty uit Woerden blijft voortduren.

Na Alkmaar en Den Haag wist Lemoine ook in Amstelveen de finale te bereiken door in drie sets te winnen van Alexandra Cadantu: 6-1 4-6 6-3.

Ruim een jaar speelde Lemoine geen toernooien. Ze twijfelde over haar loopbaan en deed de lerarenopleiding. Vorige maand begon de voormalig nummer 137 van de wereld bijna vanaf nul haar profcarrière nieuw leven in te blazen. Ze won de ITF World Tennis Tour Alkmaar zonder ook maar een set in te leveren. Een week later herhaalde ze dit kunstje bij een iets groter ITF-toernooi in Den Haag.

Bij de Amstelveen Women's Open, dat met 60.000 dollar is gedoteerd en daarmee tot de grote ITF-toernooien behoort, heeft ze inmiddels de eindstrijd bereikt door haar 14de(!) wedstrijd op rij winnend af te sluiten.

Als de 29-jarige Lemoine een derde eindzege op rij wil boeken dan dient ze in de finale af te rekenen met Yana Morderger. De Duitse qualifier sloeg zich via 4-6 6-1 6-4 langs mede-qualifier Cristiana Ferrando.

In onderlinge ontmoetingen leidt Morderger met 1-0.

Meer informatie over de Amstelveen Women's Open vind je hier.