Diede de Groot bekerwinst

De Groot grandioos kampioen op Roland Garros

Diede de Groot heeft met overmacht de titel in het rolstoeltennis op Roland Garros gewonnen. In de finale wees de nummer één Yui Kamiji met 6-4 6-3 terug.

Het is de tweede keer dat de Woerdense de beste is in Parijs. In 2019 completeerde de 24-jarige speelster haar Grand Slam oeuvre met de titel op Roland Garros.

Vorig najaar strandde De Groot in de halve finale, maar bij de lente editie van het Franse Grand Slamtoernooi was ze oppermachtig. Onderweg naar de eindstrijd verloor de beste rolstoeltennisster slechts twee games. In de eindstrijd kwamen daar zeven games bij, maar setverlies tegen de Japanse nummer twee van de wereld was nooit aan de orde.

In totaal heeft De Groot nu tien Grand Slamtitels in het enkelspel.

Dubbelspel
Het feestje in Frankrijk werd op maandag nog mooier toen De Groot ook de dubbelspeltitel wist te winnen. Samen met Aniek van Koot won ze in de eindstrijd met 6-3 6-4 van de als tweede geplaatsten Kamiji en Jordanne Whiley.