HK200819 392

De Groot en Van Koot in zelfde speelhelft Roland Garros

De eerste kampioenen op Roland Garros zullen al op maandag 7 juni bekend zijn. Dan staan namelijk de finales in het rolstoeltennis op de planning.

Alfie Hewitt en Yui Kamiji beginnen vrijdag 4 juni aan hun titelverdediging. Diede de Groot is als eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel.

De winnares van 2019 treft in de openingsronde Angelica Bernal uit Colombia. Als de mondiale nummer één dat klusje klaart, wacht mogelijk een ontmoeting met Aniek van Koot in de halve finale. Dan dient de nummer drie van de wereld wel zien af te rekenen met Emmanuelle Morch. De Française is met een wildcard het Grand Slamtoernooi binnengekomen.

En zo geschiedde. De Groot won met 6-0 6-0 en Van Koot gaf in haar kwartfinalepartij slechts drie games weg,

In het vrouwendubbelspel zijn Van Koot en De Groot als eerste geplaatst. Het duo neemt het in de halve finale op tegen het koppel Mathewson/Montjane.

Quads
Het onderdeel quads kent in Sam Schröder de enige Nederlandse vertegenwoordiging. De regerend US Openkampioen neemt het in de halve finale op tegen de Brit Andy Lapthorne.

Het dubbelspel betreft slechts één wedstrijd. Schröder vormt met Dylan Alcott een koppel. Zij nemen het in de finale op tegen het duo Lapthorne/Wagner.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport Player.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.